Кметове от ГЕРБ и БСП: Не трябва да се политизират получените средства и нуждите на хората

Кметове от ГЕРБ и БСП: Не трябва да се политизират получените средства и нуждите на хората
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    08.08.2018
  • Сподели:

"Това, което искаме, са ясни правила, ясни критерии и становището на най-масовата българската организация - Националното сдружение на общините - да бъде уважено", настоява кметът на Троян

"Данните показват, че с последното министерско постановление средства бяха дадени в общини, в които кметовете са подкрепени и избрани от ГЕРБ и ДПС. 43 общини с кметове от ГЕРБ получиха 73 милиона, 34 общини с кметове от ДПС получават 28 милиона и 5 с кметове от ДПС получават 2,5 милиона. Ние поставяме въпроса това ли е критерият, по който трябва да бъде разпределян публичният ресурс". Това заяви пред Нова тв кметът на Троян Донка Михайлова, която бе избрана с гласовете на БСП.

Кметът на Лом Пенка Пенкова, избрана с гласовете на ГЕРБ, на свой ред подчерта: "Аз мисля, че все пак философията на подкрепата на това постановление и връщайки се назад в годините, е подкрепа за конкретни нужди. В такива общини, каквито са нашите в Северозапад, хората имат нужди".

Тя показа снимки на порутена улица в града си, заявявайки: "Такива улици има в няколко квартала. Няма как да се чувствам привилегирована. Ние от миналата година си разработихме проекти, отново поискахме финансиране и получаваме ето това. Получаваме 1 милион, което е само капчица".

Тя беше категорична, че не трябва да се политизират получените средства и нуждите на хората. С нея се съгласи и Михайлова.

Кметицата на Троян заяви: "Това, което искаме, са ясни правила, ясни критерии и становището на най-масовата българската организация - Националното сдружение на общините - да бъде уважено". По думите й проблемът се крие във взаимоотношенията между републиканския и общинския бюджет.

"Ще кажа само това, което каза българският премиер: "Във всяка община може да бъде направена глупост". Като гледам тона, с който въпросния господин (Бенчо Бенчев - бел.ред.) говори от "Ролс Ройса" си, ще кажа, че в Бургас са направили голяма глупост", смята Михайлова.

Прочетена 459 пъти

Станете почитател на Класа