Стефан Софиянски: ЕС предпочита влизането ни в еврозоната да се забави

Стефан Софиянски: ЕС предпочита влизането ни в еврозоната да се забави
  • Автор:  investor.bg
  • Дата:  
    06.08.2018
  • Сподели:

Настоящото управление не може да създаде благоприятна среда за икономическо развитие, твърди бившият служебен премиер

ЕС предпочита влизането на България в еврозоната да се забави. Това обаче не е непременно лошо, всъщност ще бъде дори полезно за общество.

Така бившият служебен премиер на България и бивш кмет на София Стефан Софиянски коментира пред bTV подаването на документи за присъединяване към валутно-курсовия механизъм ERM II, по-известен като „чакалнята" за еврозоната.

Според него Брюксел много добре осъзнава факта, че страната ни се развива със слаби темпове и не е случайно, че България се счита за „най-бедната държава". „Със 170 евро пенсия кой ще те приеме в еврозоната", каза още той.

Софиянски коментира и присъединяването ни към Шенген.

 

Стефан Софиянски: ЕС предпочита влизането ни в еврозоната да се забави

 

"Не мога да коментирам в детайли, защото не ги познавам, но за съжаление управлението не бута страната към по-добро развитие. Вече 10 години не могат да доведат до такова доверие, че да влезем в Шенген", каза бившия служебен премиер и даде пример с фалита на КТБ - две правителства, на Станишев и на Борисов, наливаха пари и какво стана накрая... Не разбирам и какво сме се хванали с Митьо Очите. Това какво ви говори? И сега търсим Цветан Василев, който е на 400 км в Белград, а се хвалим, че сме хванали Очите в Истанбул. Като е толкова опасен какво први толкова години на свобода", каза Софиянски.

Той е категоричен, че БСП и ГЕРБ имат връзка с мафията, а настоящото управление не може да създаде благоприятна среда за икономическо развитие.

Според бившия столичен кмет коментарите на премиера Бойко Борисов за финансовата политика на страната са популистки. „През последните години външният дълг на страната ни се е увеличил двойно. Безспорно той е нисък на фона на останалите европейски държави, но проблемът е, че тези пари изчезват, без да се вложат в адекватен икономически растеж", изтъкна Стефан Софиянски.

Прочетена 485 пъти

Станете почитател на Класа