Редно ли е Нинова сама да се среща на четири очи с американския посланик?

Редно ли е Нинова сама да се среща на четири очи с американския посланик?
  • Автор:  Румен Петков
  • Дата:  
    11.06.2018
  • Сподели:

Тези дни пресцентърът на БСП ни сюрпризира с една снимка и две изречения. От текста се разбираше, че Корнелия Нинова се е срещнала с американския посланик Ерик Рубин на “Позитано” 20 по негово желание. “Двамата обсъдиха актуалните събития и развитието на двустранните отношения между България и САЩ” е следващото изречение.

 

И дотук!

 

Нищо повече!

 

Дали това е истина или не – вероятно може да каже единствено някоя врачка!?

 

Въпреки това обаче, нещо в мизансцена на снимката ме накара да се запитам дали от “Позитано”-20 ни съобщават всичко!? Защото в пратеното съобщение има един очевиден гаф. Той така се набива на очи, че трябва известно време да бъде осъзнат.

 

Нинова е сама на срещата! До нея има само преводач.

 

А това е грубо нарушение на всички политически правила и протоколи, по които функционират партиите и държавните структури. Защото на среща от такъв вид до нея задължително трябва да има поне още един представител на ръководството на партията.

Това е дипломатически, политически и морален протокол!

 

Забележете, че Рубин е с преводач, но и с още един представител на посолството до него.

 

Нинова обаче, се държи като едноличен собственик на партията, като основен акционер на левицата и напълно е игнорирала политическия протокол!

 

В очите на американския дипломат това е изглеждало така – “договаряме се с Нинова и партията ми е в кърпа вързана”. Защото случката е демонстрация на тотален лидерски монопол и на шокиращо несъобразяване с етикета и правилата.

 

И сега, дори и да искаме, няма как да знаем Ниновакакви ангажименти е поела към Рубин, какво са обсъждали точно и в каква схема е била набутана БСП!?

 

Можем обаче да предположим друго – узурпирайки напълно тази среща, Нинова е била в състояние да предложи левицата на тепсия на американския посланик, без да има кой да я спре, кой да я контролира, кой да я предупреди.

БСП ЕООД!

 

И се опасявам, че като едно нищо сме били пуснати на геополитическата борса, без някой да ни пита, без някой да се съобрази, без някой да е наясно с нашите цели и амбиции.

 

Начело имаме дама, която иска да стане премиер и е готова да сключи дори сделка с дявола, за да осъществи този си план. Ето защо не са й били необходими свидетели на срещата с американеца.

 

Тя не иска да дели власт!

 

Ние днес сме сведени до една свръхамбиция, която е готова да гази правила, смисъл и политически здрав разум, за да начеше егото, си.

Ето колко потискаща е ситуацията!!!

 

 

Прочетена 410 пъти

Станете почитател на Класа