Одобриха новото правителство на Италия

Одобриха новото правителство на Италия
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    07.06.2018
  • Сподели:

След Сената вчера, долната камара на италианския парламент днес също гласува вот на доверие на новото популистко правителство, предадоха световните агенции. Кабинетът на премиера Джузепе Конте получи при гласуването в Камарата на депутатите 350 гласа „за" при 236 „против" и 35 „въздържал се".

Популистката коалиция, която включва антисистемното Движение „Пет звезди" и крайнодясната партия „Лига", има в долната камара на парламента по-комфортно мнозинство, отколкото в горната.

Днешното гласуване бе последното препятствие пред новото италианско правителство, което встъпи в длъжност в петък – три месеца след парламентарните избори на 4 март, които не излъчиха ясен победител и поставиха в страната в политическа безизходица, отбелязва ДПА.

Първото пътуване на новия италиански премиер в чужбина ще е до Канада за участие в срещата на върха на Г-7 в петък и събота.

„Първото нещо за Италия ще бъде да стане позната, а второто – да накара да я уважават", заяви днес Конте, цитиран от Франс прес.

Като водещи приоритети на новото италианско правителство той посочи слагането на край на нелегалната имиграция, рестартирането на отношенията с европейските партньори и засилването на връзките с Русия, посочва ДПА.

Прочетена 260 пъти

Станете почитател на Класа