Борисов получил "много мило писо" от Тръмп, с което US президентът го кани на среща

 

И за подобряването на отношенията с Русия имаме от президента на САЩ Доналд Тръмп много топло, мило писмо за това колко много разчита на нас и за Алианса, и за региона, и за Балканите. заяви премиерът

 

„В момента България подготвя следядреното споразумение, зад което Европа застана, Турция застана, Русия застана. Не знам защо така решиха САЩ – тяхна работа е. Но ситуацията в Близкия Изток също никак не е добра – въздушни удари, жертви. Надявам се, че и в тази посока ще направим необходимото, няколко стъпки сме подготвили, но чакаме да минат всички по надлежния ред. 

 

Това каза пред журналисти министър председателят Бойко Борисов след Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора.

 

И за подобряването на отношенията с Русия имаме от президента на САЩ Доналд Тръмп много топло, мило писмо за това колко много разчита на нас и за Алианса, и за региона, и за Балканите. Предлага да се видим в скоро време на тема Западни Балкани“, каза още министър-председателят и посочи, че това всичко е, защото държавата има стабилен парламент, а по думите му това е най-важното за една парламентарна република. 

 

„По-балансирана политика не си спомням. На 12 и 13 премиерът Бенямин Натаняху ни е поканил там за рождения ми ден, но аз гледам все да ме няма, защото все някой ще донесе я торта, я букет, я ще снимат. Така че по-добре да ме няма. 

 

Ще открием и там паметник – такъв, какъвто и в София. Хората са изключително благодарни за това, което направихме – не само като история за това, че народът ни и църквата тогава са спасили хиляди български евреи, но и договорът за сътрудничество“, обясни Борисов. 

 

Той посочи за първи път китайски премиер четири дни ще бъде в една държава.

 

„Не да дойде да ни види, не два дни, не три, а четири дни. И форматът става 17+1, защото Ципрас се обади и казва: „Ние досега бяхме наблюдатели, а сега искам да ме поканиш да дойда“. След това и саудитският престолонаследник. 

 

Интересът към нас - България, и към Балканите е факт, благодарение на нашата работа и всички го признават. И медиите какво? Президентът Макрон се обърнал към Борисов. Аз не съм там като представител на България само и той не го каза изобщо недобронамерено. 

 

Той си постави неговата програма и каза: „Ако едните искат бързо да се развиват, а другите не правят реформи, не им се работи или ги мързи, или не са достатъчно стегнати, или не се справят с мигрантската вълна – то други правят някакви промени вътре, отнемат правата на съдебни органи, на медии", каза Борисов. 

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа