Елена Поптодорова: Ударът в Сирия беше задължителен, ще има още (ВИДЕО)

Този театър не е сценичен, той съдържа интереси и е добре режисирано представление. В Сирия не видяхме такъв внезапен удар, какъвто заяви Тръмп. Имаше затишие. Тази удар беше задължителен, по учебник, явно с консултации, за да се избегнат жертви. Това каза бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова в студиото на предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

 

 

“Тази битка и на политически закани, и на действия, върви от 7 години вече, откакто започна гражданската война. Имахме червена линя още от президента Обама, обобщи Поптодорова.

 

“Смятам, че са правилни заключенията, че химическата атака е съзнателно действие на режима на Асад. Башар Асад имаше две цели – първо да тества готовността на САЩ дали ще отговори с действия на декларациите си, мисля дори, че той искаше да дискредитира силата на САЩ”, каза още тя.

 

“Няма нищо случайно в действията на страните. Никой няма интерес да се предизвика истински ответен удар, Русия също не иска да имат такъв удар, колкото и Асад се превърна в символ на политически амбиции и цели. Залогът не си струва, за да започне Трета световна война”, продължи с коментара си дипломатката.

 

”Смятам, че Тереза Мей е последователна. Имаше една хармонична акция в своето замисляне и осъществяване. Макрон има надевропейски амбиции, той иска да е новият лидер на Европа, да бъде говорителят на Европа по отношение на САЩ”, каза още Поптодорова.

 

Ще има още удари, този беше въпрос на чест. Този удар не решава нищо, категорична бе тя.

 

 

Станете почитател на Класа