Филип Попов: Не виждам истинско желание за борба с корупцията през антикорупционния закон

Филип Попов: Не виждам истинско желание за борба с корупцията през антикорупционния закон
  • Автор:  classa.bg**
  • Дата:  
    10.01.2018
  • Сподели:

„Не виждам истинско желание за борба с корупцията през антикорупционния закон. Рискуваме България да тръгне в това европредседателство така, да изпусне този златен шанс заради ината и може би някакви други цели на управляващите". Това коментира в предаването „Преди всички" по БНР Филип Попов от БСП, който е и зам.-председател на правната комисия в парламента.

 

Според него това е прах в очите на българските граждани:

 

„Цялата философия на този закон е сбъркана. С такъв тип закон няма как да се бори корупцията. Тя се бори от органите, които следва да правоприлагат, но когато изначално материята, която следва да се бори срещу корупцията, е некачествен (самият законопроект), тогава няма как и тези органи да си свършат работата. Затова президентът е наложил вето върху целия законопроект, защото той в своята философия е сбъркан. Не може да се променят един или два текста, защото самите текстове са свързани".

 

„Очевидно законът ще бъде прегласуван", каза още Попов и добави:

 

„Лошото е, че България стартира Европредседателството от тази неизгодна позиция. Трябва да има нов законопроект, заедно изработен от всички народни представители, който да отговаря в максимална степен на изискването на европейските институции, на тази висша цел борба с корупцията".

Прочетена 323 пъти