Розетата от Плиска става символ на партията на Бареков

Розетата от Плиска е символът на бъдещата партия "България без цензура", за чието учредяване на 25 януари в зала 1 на НДК идват 4000 делегати от цялата страна. Сред високите гости на форума е и Уесли Кларк. Според него учредителният форум ще запази името на формацията.От българия без цензура съобщиха, че на много места в страната се правят опити за провокации към делегатите и за внушение, че от формацията плащат на хората, за да отидат на учредяването. Според Бареков могат да се поемат само разноските по кетъринга за делегатите и за автобуси, ако се наложи, но само там, където по места не са успели да се организират."България без цензура" е голяма, широка народна партия, която за пръв път тръгва отдолу, от низините. Петима ще бъдат зам.-председателите на формацията, за която от почти всички общини в страната на 25 януари се стичат 4000 делегати.

След конгреса предстои изборът на общинските и областните ръководства, което ще се случи за по-малко от месец. Бареков, че формацията му ще поиска предсрочни избори през октомври, ако получи повече от двама евродепутати.

Той не скри, че очаква на по-късен етап депутати от ГЕРБ да се присъединят към "България без цензура" и призна, че има роднини сред тях.

Три четвърти от ръководството на "България без цензура" ще бъде избрано от хората от регионите, ние няма да бъдем лидерска партия, с Цветановщината в политиката приключваме дотук, гарантира още Бареков с уговорката, че това няма да зависи от факта дали той самият ще бъде избран за лидер, или не.Нашият устав е най-демократичният, защото всички избори на членове за ръководни длъжности, всичко ще бъде подлагано на гласуване, обясни юристката Деси Балабанова. Тези хора обаче няма да могат да заемат повече от два ръководни поста в партията. Изключването пък ще бъде сведено до минимум и ще се предприема в краен случай. Ние гарантирахме през устава нашата организация - наистина нейните членове да вземат решения и те да са най-важните, от тях да зависи кои са водачите на листи, а не от някой партиен вожд, който спуска списъци, заяви Стефан Кенов.

Предвижда се още студенти и пенсионери да бъдат освобождавани от членския внос.

Станете почитател на Класа