Организаторът на групата за кражба на коли остава в ареста

Организаторът на групата за кражба на луксозни коли остава в ареста, реши състав на Софийски военно окръжен съд, предаде репортер на БГНЕС.
Асен Колев - Хастара получи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Съдебният състав прецени, че са налице предпоставките за налагане на тежката мярка - обоснованото предположение за деянието и възможността да се укрие. Колев има две условни присъди за подобно деяние - кражба на автомобили.
Определението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок, като при жалба Военно апелативния съд ще заседава на 12 ноември от 9.00 часа. Предстои да се гледат мерките и на останалите двама членове на групата - полицаите от 4-то РУ на МВР в София.
По-рано днес съдът реши да остави в ареста и сержант Мирослав Веселинов. Адвокатът на Веселинов Кирил Стоянов коментира след двучасовото съдебно заседание, че срещу неговия клиент има само косвени доказателства, но при задържането си Веселинов е оказал съпротива. Защитникът допълни, че определението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок, като при жалба Военно апелативния съд ще заседава на 12 ноември от 9 часа. Предстои гледането на мярката на Асен Колев - Хастара, сочен за организатор на групата. След това ще се гледат мерките и на останалите двама членове на групата - полицаи от 4-то РУ на МВР в София.
БГНЕС припомня, че престъпната група за кражба на автомобили с участието на двама полицаи и един военен бе задържана на столичния на бул. "Витоша" в понеделник след полунощ. Групата е била от пет души – двамата арестувани полицаи от четвърто РПУ Дешо Йорданов и Методи Александров, военният Мирослав Веселинов, който бил с чин сержант, и две цивилни лица. Първият е Асен Колев – Хастара (25 г.), който е организатор на групата. Вторият цивилен е Павлин Петров – Пери, който се издирва. За всеки удар служителите на МВР получавали по 800 лева. Дешо Йорданов и Методи Александров работели в Четвърто от 2-3 години и досега няколко пъти са наказвани за "дребни пропуски" при изпълнение на задълженията си. Хастара, който има две условни присъди за кражби на коли, е арестуван, докато се опитвал да скрие току-що отмъкнато БМВ – трета серия, собственост на Министерството на финансите. По думите на градският прокурор Николай Кокинов военният бил нещо като пилотна кола и осигурявал трасето на крадения автомобил.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа