Трима висши полицаи са имали контакт с Красьо от Плевен

Трима висши ръководители от МВР са контактували с плевенския бизнесмен Красимир Георгиев, каза вчера пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов. Георгиев стана известен като Красьо Черния, който търгувал с магистратски назначения. Според Цветанов и тримата полицаи заемат ръководни постове в Областната дирекция на МВР – Плевен.
Цветанов е разпоредил на Инспектората към вътрешното ведомство да направи проверка какви са били поводите за тези контакти, доколко са били регламентирани и дали са описани в съответните рапорти. "Няма да позволим лица, които са контактували с това лице и са имали връзки с него, да останат в системата", каза Цветанов.
Скандалът „Красьо“ разтърси съдебната система, след като в началото на м. юни членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Лазар Груев съобщи, че „черничък човек с ланци от Плевен“ е обещавал помощ на кандидати за административни ръководители в правосъдната система срещу 200 хил. евро. По случая беше разпоредена проверка, от която стана ясно, че общо 30 магистрати са имали контакти с него, петима от които вече подадоха вече оставки. В хода на проверката стана ясно също, че в тефтерчето на бизнесмена има и имена на политици.

Станете почитател на Класа