Депутатите се обединиха срещу социално-значимите заболявания

Депутати от всички парламентарни партии са се разбрали за формиране на група „Парламентарен консенсус за борба със социално-значимите заболявания, съобщи председателят на комисията по здравеопазване в парламента д-р Лъчезар Иванов, предаде репортер на БГНЕС.
Между тях са д-р Лъчезар Иванов от ГЕРБ, д-р Ваньо Шарков и Мартин Димитров от Синята коалиция, Емилия Масларова и д-р Евгений Желев от Коалиция за България, депутатите от ДПС и други. Всички техни инициативи, ще бъдат под патронажа на председателя на парламента Цецка Цачева
Първата им проява ще е свързана с европейската седмица за борба с рака на маточната шийка и се предвижда кръгла маса в една от залите на парламента по тази тема с участието на експерти, лекари, граждански сдружения и политици.
Уникална е ситуацията в България в момента, защото има съвпадение във времето на сезонния грип и свинския грип, заяви д-рВаньо Шарков. Действително има закъснение с поръчката на ваксините за новия грип, но правителството ще вземе всички мерки за бързата им доставка.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа