Българските грехове на Сретен Йосич

Хърватските власти разполагат с информации, че Роберт Матанич заедно със сътрудниците си е извършвал убийства и отвличания в България, следял е конкуриращите се престъпни групировки и се е опитвал да ги скара, за да започнат да се убиват помежду си, извършвайки мръсни платени поръчки, предаде Дарик радио.
Има сериозни доказателства, че Роберт Матанич, един от обвинените за убийството на хърватския журналист Иво Пуканич, е участвал и в три убийства в България, твърдят медиите в Загреб и Белград, като поне едно от тях е било организирано и платено от Сретен Йосич и Слободан Джурович.
Хърватската полиция възнамерява да изпрати тези информации на колегите си в България, за да бъдат изяснени някои от убийствата в страната. "Качеството на информацията, до която е стигнала полицията, е шокиращо, а точността, с която се описват отделни убийства и отвличания, води до заключение, че може да се очакват и свидетели, с чиито показания Йосич, Джурович и Матанич да бъдат изправени пред нови дългогодишни наказания", пише "Национал". Има съмнения, че през 2005 година, няколко месеца преди да бъде арестуван, Матанич е извършил убийство в Перник. Джурович е дал информацията на Роберт Матанич за жертвата, адреса на местожителство и негова снимка, но се предполага, че убийството е поръчано от Сретен Йосич.
Убитият е бил свързан с контрабанда на наркотици, но ставало дума за конкурентни кланове от Перник и от Пловдив. Кланът от Пловдив е работил за екипа на известния български мафиот Милчо Бонев - Бай Миле.
БГНЕС припомня, че собственик на в. "Национал" беше Иво пуканич, който бе убит миналата година в Загреб на 23 октомври.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа