Народът избухна с бисери след изборните резултати!

Народът избухна с бисери след изборните резултати!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.04.2021
  • Сподели:

Критично и хапливо, народното творчество е безспорно доказателство за свобода, смята журналистът Драгомир Симеонов

Традиционният хумор на българина съпътства всяко обществено и политическо събитие у нас. Резултатите от парламентарните избори не остават по-назад.

 


Още след обявяването на първите междинни резултати, народното творчество избухна. На фона на легендарната джипка, премиерът Бойко Борисов направи първо изявление във Facebook, за да предложи експертен кабинет. Интернет шегаджиите обаче не го взеха на сериозно и го припознаха като дон Корлеоне от "Кръстникът", информира bgonair.bg. 

Не беше подмината и втората политическа сила "Има такъв народ". Интернет шегаджиите предложиха заседанията на новия МС да започват с танц на балет "Магаданс", който открива шоуто на Слави Трифонов години наред.

За министри номинации получиха любимите образи баба Вуна и доктор Ливайн, изиграни от актьорите в "Шоуто на Слави". 

Критично и хапливо, народното творчество е безспорно доказателство за свобода, смята журналистът Драгомир Симеонов. "Този тип дигитално народно творчество в социалните мрежи е много важен механизъм - трябва да бъде ценено и да си го пазим и да му се радваме, защото то е още един допълнителен пласт на демокрацията, само че ироничният, смешният пласт", каза Симеонов.

А според експерти, кандидатите за народни представители си заслужават шегите, защото са подценили хората, пренасяйки кампаниите си в онлайн пространството. Така може да са спечелили удобното отсъствие на журналистите, но не са успели да предадат посланията си правилно. 

И нека не забравяме - човек се отличава от всички други същества по способността си да се смее. А когато хуморът си отива, си отива и цивилизацията.

 

 

 

Станете почитател на Класа