Цветан Цветанов: В МВР ще има частични кадрови промени на ръководни нива

Приета е оставката на шефа на Столичната дирекция на полицията, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на пресконференция в МС, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Утре Цветанов ще обяви кой ще бъде назначен на този пост.
При операцията със стоп патроните не можахме да респектираме престъпниците, те се възползваха от това и простреляха полицая при акцията в Искрец, който тази нощ почина. Това ще бъде премахнато, за да може служителите на реда да неутрализират подобни престъпления и ще се използват бойни патрони, каза Цветанов. В следващите дни в МВР ще има частични кадрови промени на ръководни нива.
Няма свършена реална работа, която да е свързана с контрабандата на горивата. Проверките, които ще продължат и са съвместни с приходните агенции, ще бъдат постоянни. Цветанов заяви, че утре се очакват резултати от проверките по големите тържища.
Калин Георгиев има необходимия авторитет и доверие, коментира министърът във връзка с предложението за назначение на Георгиев за генерален комисар.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа