Борисов към Мангъров: „Ако бях жена, щях да ти пусна“ + коментари от Фейсбук

Доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница, който беше част от набързо сформирания и набързо разформирован Медицински съвет, заяви пред Би Ти Ви, че премиерът Борисов се вслушал в него, така мерките в карантината не били толкова строги.

По време на този дълъг разговор на 40-тата минута премиерът казал „Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна“. Доцентът цитира тази реплика, да покаже, че премиерът чул гласа на науката и го разбрал (виж тук в сайта на Би Ти Ви).

 

 

Репликата на Борисов предизвиква смях, но и смайва със своята вулгарност.

Водещият Хекимян посрещна репликата с желязно самообладание, не реагира по никакъв начин. А беше толкова на място да предизвика допълнителни въпроси и коментари по репликата.

Но понеже Би Ти Ви е нарочена от премиера Борисов като „Божков тв“, сега там правят политика за омилостивяването му. Цветанка Ризова, например, все по-стръвно се бие като орлица с всеки, изказал критично мнение за управлението.

В студиото тази цитирана реплика беше подмината тихомълком, но Фейсбук се напълни с коментари, ето някои от тях:

Victoria Turnitzova

И Мангъров е видимо поласкан и доволен.

Jeni Bakalova

Горките фенки на Мутафчийски, не искам да ги мисля как ще обръщат палачинката сега.

Daniela Gergova

Мислех го за измислена реплика?!?

Anelia Mazhdrakova

Ми явно е прекалил с убеждаването!

Васил Кирилов

Той на всички обещава, после пуска на други.

Kostadin Stoykov

Какво, като не е жена. Да му пусне, щом е за здраве.

Deni Dell

Кметът на Симитли не харесва това.

Vladimir Mitsov

Откъм кметския кабинет в Симитли се чува силна въздишка …

Румяна Съботинова

Стигна ли дъното или има още?

Димана Дойчинова

Целият нюзфийд тези дни е заринат от дописки за мъже, облечени във власт, в средната възраст и малко над нея, които се излагат брутално и държат като 12-годишни инфантилни пъпчасали пубери. Уви, надеждите ми, че това поколение е останало с чест и достойнство се изпариха моментално. Лекари, сериозни бизнесмени, генерали, премиери, министри – всички олигофренясаха! Или са неграмотни! Или простеят. Мислех, че такъв модел поведение е присъщ за нас, по-младите поколения, но сондажът напоследък пребори тия тези. Срамувам се да ги гледам и чета. А да ги анализирам е направо отвращаващо и болезнено.

Pavlinka Georgieva

Изпитвам отвращение и от двамата. По друг начин възприемах Мангъров, но и той попадна под давлението на един посредствен селски тарикат. Срам!

Румен Русев

„Боже, колко мъка има по тоя Свят, Боже! “ – Й. Йовков.

Д-р Свилен Георгиев

Мангъров би трябвало, като инфекционист, да му отговори, че се въздържа да контактува с регистрирани за проституция…

***

В предаването доц. Мангъров изказа оптимистично мнение, че не очаква втора вълна от коронавирус през есента в България и смята, че нищо особено няма да се случи през септември. Той съобщи за проучване, което достоверно е доказало, че при 7 млн. души в България има около 280 000, които са имали контакт с Covid-19. „Огромната част от тях не са го усетили и не са го разбрали“, каза доцентът.

Той посочи, че изводите от проучването са направени на база на резултатите от тестове направени в 33 лаборатории в цялата страна. Става въпрос за иследваните с PCR тестове и от т.нар. бързи тестове за изградени антитела срещу Covid-19.

„Извършени са над 140 хиляди тестове, но реално са тествани над 61 000 души с PCR. От тях 2300 са положителни, което е 3.86% от хората.

По думите му ниската смъртност у нас се дължи на факта, че няма много възрастни хора над 80 и 90 години.

„Има единици, но средната продължителност е далеч по ниска от тази в редица други страни. Средната възраст на хората, които са починали в Италия от Covid-19 е 80 години. У нас средната възраст е между 73 и 74 г.“, каза още Мангъров.

По повод коментара му от преди време, в който сравни възрастните хора със „сухи съчки“ и понесе множество негативни коментари, Мангъров каза, че той също е „суха съчка“, защото е на 64 години.

Той посочи, че това е образно сравнение и логиката му е била, че в България има много по-малко хора над 80-90 години, отколкото в Италия например. По средна продължителност на живот ние сме на 80-то място в света, Италия е на 4-то, Испания – на 5-то, даде пример той.

Станете почитател на Класа