Диана Ковачева: 20 % са скочили жалбите от граждани срещу „Топлофикация София”

Диана Ковачева: 20 % са скочили жалбите от граждани срещу „Топлофикация София”
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    02.05.2020
  • Сподели:

„Хората се почувстваха много несигурни и ядосани от фактурите, които получиха за март. Очакванията бяха, че намаляването на цената на природния газ ще се отрази на месечната сметка”, каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия националният омбудсман Диана Ковачева.

Думите й са по повод факта, че с близо 20 процента са скочили жалбите от граждани срещу „Топлофикация София”, като причината за това е високите сметки за топлинна енергия през м. март.

„Потребителите се интересуват от това по какъв начин намаляването на цената на природния газ ще се отрази на средствата им. Определено това, което е надвзето назад във времето, трябва да бъде върнато на хората. Затова е необходимо да стане ясно, колко пари ще бъдат възстановени на всеки потребител, кога ще се случи това и как потребителите ще го усетят”, заяви Ковачева.

По думите й, сметкита за м. март не са реални, а прогнозни. „Няма никакви доказателства, че в топлия март домакинствата са увеличили потреблението на парното. Това е необосновано”, каза още Диана Ковачева.

Станете почитател на Класа