Антон Станков: Защо сега? Ако Баневи решат да говорят, ще е доста интересно

Антон Станков: Защо сега? Ако Баневи решат да говорят, ще е доста интересно
  • Автор:  big5.bg
  • Дата:  
    09.12.2018
  • Сподели:

Бившият правосъден министър постави въпроса дали разследването на Баневи е усърдие на държавата или нейно участие в разчистване на терен за конкурентен бизнес

 

„Прането на пари е сложно за доказване престъпление, защото имаме предикатно престъпление – пари, получени от престъпна дейност, които по някакъв начин са осветлени. Доказателствената дейност ще бъде много тежка”. Това коментира Нова ТВ адвокат Антон Станков, бивш правосъден министър, по казуса със задържаното семейство Баневи, към което са предявени 7 обвинения, едно от които е пране на пари в размер на 1 милиард лева..

 

https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0395/0000395348-article2.jpg

 

„Този случай е емблематичен за прехода от 89-та година насам. Говорим за техния фонд „АКБ-ФОРЕС", който беше създаден по време на масовата приватизация. Има да се изяснява дали приватизираните предприятия са 130 или значително по-малко, както твърдят обвинените, какво е станало с тези предприятия. А големият отговор е и защо българската икономика не работеше толкова дълго време”, заяви Антон Станков.

Според него политическият аспект на въпроса е: Защо сега?

 

https://static.dir.bg/uploads/images/2018/11/30/1609039/768x.jpg?_=1543581258

 

„Отговор не мога да дам, но този въпрос стои. Дали преразглеждане на Прехода, дали търсим справедливост”, коментира Станков.

 

"Ако Баневи решат да говорят, ще е доста интересно. Много притеснени са, то е видно. Ако сътрудничат на прокуратурата, може да получат и съдействие от тяхна страна (на властите)", добави бившият правосъден министър и добави, че все пак е много рано към този момент да се говори за присъда. 

"Ако това е целенасочено усилие на държавата, би било много добре. Ако е едно участие на държавните органи в конкурентни борби на бизнес терен, тогава не е добре", заяви той и добави, че историята на Баневи може да се окаже много лична. 

"При 7 обвинения и сериозни положени усилия от страна на прокуратурата, много неща трябва да излязат", завърши Станков.  

 

Резултат с изображение за баневи

 
 
Прочетена 443 пъти

Станете почитател на Класа