Бойко Борисов: Подготвили сме се за "жътвата" на канабиса

Властите в България много сериозно са се подготвили за "жътвата" на канабиса в страната. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на представянето на ново изследване за контрабандата на цигари в Бъглария.

"Предупреждавам ги и и ги съветвам да не отиват да жънат. Наблюдаваме ги отгоре и ги чакаме. Наблюдаваме нивите и чакаме да ги ожънат, за да има доказателства за пред съда, за да покажем, че не е израснал на самотек", каза министър-председателят във връзка с хората, които отглеждат растението.

Предупреждението на Борисов към отглеждащите канабис е, за да не го прибират и "да не се вкарват в затвора".

Същевременно днес от пресслужбата на МВР съобщават за два случая в тази насока. Над 55 кг канабис са били открити в земилището на тополовградското село Владимирово. При акция служители на Районното управление в Тополовград се натъкнали на 31 броя растения в саксии. За денонощие се задържани са двама мъже от Стара Загора, на възраст 44 и 37 г.

Канабисови насаждения са открити и в Костинброд. Задържани са двама местни жители на 18 и 21 години. Иззети са 12 саксии с заседани в тях канабисови растения.

Станете почитател на Класа