Борисов: В милиарди е разликата при успешната борба с контрабандата, няма да отстъпим

Търговията с нелегални цигари у нас намалява. Това стана ясно при представянето на резултатите за първото тримесечие на 2018 г. на тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки.

Няколко марки цигари преобладават при търговията с контрабандни цигари. Борбата с контрабандата остава сред приоритетите на правителството, стана ясно по  време на брифинга.

Практиката показва, че ако нещо не е кампанийно, трябва да има много силна ангажираност на ръководството към отделните звена. Преди 2 г. решихме с главния прокурор, с данъчните, със службите и с МВР да провеждаме редовно оперативка, на която да отчитаме резултатите и да планираме действията си. Личното ангажиране на прокуратурата позволява много бързо да се реагира, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

 

Борисов: В милиарди е разликата при успешната борба с контрабандата, няма да отстъпим

 

При успешната борба с контрабандата в пари това са стотици, може би милиарди разлика и неслучайно бюджетът е с над 2 млрд. лев. излишък, а започнахме на 0,7 дефицит. Това ни даде възможност да повишим заплатите на учителите, над 100 млн. лева отиват за добавки на пенсионерите по Коледа, милиони в повече за въоръжение, за БАН и за други сфери, посочи Борисов. По думите му повечето събрани приходи при борбата с контрабандата позволяват да се отделят повече средства и за общините.

Вървим някоко години напред в тази посока и не възнамеряваме да отстъпваме. Бизнесът при горивата също ще изсветлее. Няма една дума истина в приказките – аз съм бедна, честно работеща малка бензиностанция. Минимумът, който трябва да съберем тук, е 200-300 милиона, заяви Борисов.

Като теглиш чертата, повече приходи в бюджета и възможност да се подобрява стандарта на живот. Старата българска приказка – помогни си сам, за да ти помогне и Господ, каза още Бойко Борисов.

Предупреждавам - много сериозно сме се подготвили за жътвата на канабиса. На много места има ниви, ще ги хващаме. Да ходят да прибират слънчоглед, царевица, овес, жито, не да се ориентират към тези култури.

Станете почитател на Класа