Всички електромери ще бъдат свалени, защото българин осъдил България в Страсбург

Всички електромери ще бъдат свалени, защото българин осъдил България в Страсбург
  • Автор:  Хак Нюз
  • Дата:  
    07.12.2017
  • Сподели:

В социалната мрежа се появи новина, която се споделя от хиляди, че всички електромери, топломери и водомери ще бъдат свалени, понеже българин е успял да осъди България в Страсбург.

До момента няма официална информация по случая от страна на Министерски съвет.


Ето и самата новина:

Новина от последните минути.

Българин адвокат с практика в чужбина е успял да осъди България и съдът в Страсбург е отсъдил, всички електромери, топломери и водомери в България да бъдат демонтирани незабавно, на тяхно място да не се поставя нищо докато не се изпълнят всички директиви на европейския съюз за измервателните уреди и фирмите, които отчитат потребената енергия.

 

До присъдата се е стигнало след няколко годишни усилия на измамен български гражданин от енергоразпределително дружество. Месеци наред не бях в България и накрая, когато се прибрах имах огромни сметки за ток, вода и парно от дружествата ме посъветваха първо да си платя, после да си търся правата през съда.

 

Естествено, че не платих и те ме дадоха на съдия-изпълнител, докато българският съд ми разгледат молбата и жалбата минаха две години, накрая отсъдиха, че виновен съм бил аз, понеже не съм си опазил измервателните уреди от манипулации. Тогава реших да ги съдя в Страсбург и днес съм удовлетворен от решението на съда, което осъди българската държава да накара всички ЕРП та, ВИК та и Топлофикации да си свалят незабавно измервателните уреди.

 

В съда бяха много учудени, как една и съща фирма хем ти продава нещо, хем нейна фирма ти го измерва, а на всичко отгоре и ти доставя измервателният уред. И още по – големият парадокс беше, когато чуха, че лабораториите, които трябва да направят проверка на уредите пак са на същите дружества.

 

В Страсбург не е имало представител на българската държава в съда, може би не са искали, да се срамят или да дават за пореден път безсмислени обяснения на тема, това корупционна практика ли е.

 

Но решението е факт и трябва да се изпълни, ако ли не България я чакат солени глоби и санкции в порядъка на милиони левове.

 

 

Електронните електромери фалшифицират показанията шест пъти повече от реалното потребление на енергия

 

 

 

Електронните електромери фалшифицират показанията почти шест пъти повече от реалното потребление на енергия.
Тези електромери ги имаме и в България
Някои електронни електромери могат да дадат неверни показания, които са до 582% по-висока, отколкото на действителното потребление на енергия. Това излезе от проучване, проведено от Университета в Туенте( Твенте), в сътрудничество с Университета за приложни науки в Амстердам.


//sciencebulletin.org/archives/10940.html

Прочетена 12949 пъти