Цветанов се среща с мозъчни тръстове

Цветанов се среща с мозъчни тръстове
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    07.12.2017
  • Сподели:

Продължава работното посещение на председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов във Вашингтон

 

 Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред е в американската столица за участие във форум по въпросите на сигурността, организиран от Конгреса на САЩ.

 

 

По-рано днес Цветан Цветанов се срещна с ръководителя на Офиса за Централна и Югоизточна Европа в Държавния департамент Дженифър Бахъс.

 

По време на срещата двамата обсъдиха регионалните измерения на сигурността и ролята на България в тази част на Европа.

 

Цветанов запозна американската страна с приоритетите на България по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

 

Беше обърнато специално внимание на стремежа на българската държава за по-тясно интегриране на страните от Западните Балкани в общия европейски процес.

 

Двете страни се обединиха около мнението, че европейската перспектива пред региона е от решаваща важност за неговото бъдещо развитие.

 

По-късно Цветан Цветанов се срещна с бившия заместник секретар по вътрешната сигурност на САЩ Алън Бързин.

 

Цветанов и Бързин имат дългогодишно съвместно сътрудничество по въпроси от областта на правоохраната.

 

Бързин бе старши ръководител в екипа на бившия секретар по вътрешната сигурност на САЩ Джанет Наполитано и е водещ експерт на САЩ по въпросите на граничната сигурност и незаконната имиграция.

 

По време на срещата двамата обсъдиха въпроси на регионалната среда за сигурност, в т.ч. възможности за нейното бъдещо развитие и възможни критични моменти.

 

Беше отбелязано със задоволство, че в областта на двустранното взаимодействие между България и САЩ по тези въпроси е налице устойчива позитивна тенденция на развитие.

 

Цветанов запозна своя американски колега с приоритетите на България по време на предстоящото председателство и отправи покана към Алън Бързин да вземе участие в някои от събитията по парламентарното измерение на европредседателството.

 

Утре срещите на Цветан Цветанов във Вашингтон продължават по програма – с представители на мозъчни тръстове и научни институти в областта на политическия анализ и международните отношения.

Прочетена 242 пъти