Защо братовчедите винаги са на власт?

БСП започва да описва братовчедските и шуробаджанашки назначения по места из страната, заяви вчера бившият премиер Сергей Станишев. И за да няма съмнение за какви точно случаи става дума, обяви: сватове, братя и сестри, братовчеди и други близки на властта ще бъдат описани и предадени на медиите.
Починът на социалистите сигурно им се струва много остроумен. Само че отстрани изглежда като зле измислена PR кампания. Защото точно по времето на управлението на тройната коалиция гърмяха скандалите с Батко и Братко. Да не говорим за назначението на близкия до Станишев Азер Меликов и неговото заплащане, както и на ред други активисти на БСП, които се подредиха на държавната хранилка без необходимия ценз. Не че с другите партии не е същото, даже напротив – сигурно е било и по-зле. Но те поне не се обаждат, че ще пишат списъци, защото си дават сметка какво са вършили.
Проблемът у нас е не че всички са братовчеди, както навремето се изрази Иван Костов, тогава премиер. Проблемът е, че има закон за конфликт на интереси, както и закон за държавния служител и ред други нормативни актове, които очевидно не се спазват. А и как да се спазват, като няма контрол.

Станете почитател на Класа