Имиджът на ДАНС трябва да е чист

„В ДАНС цари шуробаджанащина, работят пенсионери, има и други зависимости“, обявиха вчера представители на РЗС, като изнесоха обилна и скандална информация с имена, явно получена отвътре. Дори и една трета от изнесените от тях данни да са верни, това вече звучи обезпокоително. И се налагат сериозни проверки, за да се види дали се спазва законът за конфликт на интереси в българското ФБР, около което преди време гърмяха достатъчно много скандали. ДАНС няма нужда от шум, а от доверие, което се печели трудно.
Проблемът с втория начин на назначенията за съжаление съществува в цялата администрация и особено в тези структури, където заплащането е атрактивно. Там и битките са най-големи. В медиите излязоха списъци с роднински назначения от страна на депутати от предишната власт в РВД, където възнагражденията далеч надвишават тези в Народното събрание. Същото е положението и в агенции и центрове, които работят с еврофондове.
Известно е, че ГЕРБ демонстрираха желание да покажат нов морал. И досега винаги са реагирали адекватно на обществения интерес. Затова и очакванията към тях са да прекъснат порочната практика на назначенията по втория начин, от които няма полза нито държавата, нито гражданите.

Станете почитател на Класа