Икономиите са за всички

Парламентът реши да се раздели с 30 стари автомобила като част от програмата си за икономии. На практика това означава, че на автомобил се падат по десет депутати и един шофьор и половина, както находчиво изчислиха в кулоарите на НС. Освен това режат и командировките на парламентаристите.
Вместо да подкрепят мерките обаче, от опозицията се обадиха, че това ще натовари личните бюджети на депутатите, които трябва да си плащат сами за пътя до избирателните райони. Както се казва - по-добре от БСП да си бяха мълчали. И без това рейтингът им никак не е висок. След подобни изявления със сигурност няма да качат проценти, а това им е важно. Предстоят избори и обществената подкрепа е важна за българската левица, която по дефиниция би трябвало да защитава не привилегиите на депутатите, а правата на работещите. Червените обаче сами си признават, че отдавна са напуснали левия спектър и удобно са се настанили някъде към центъра, а освен това и десните платформи не са им чужди.
Извън въпроса за политическите им възгледи има нещо по-важно, а именно – икономиите са за всички. Независимо дали това се харесва на опозицията или не. Проявата на солидарност е задължителна за всеки, който се занимава с обществена дейност.

Станете почитател на Класа