Политици с амнезия

Депутатите от Коалиция за България ще инициират подписка против следенето в интернет. Това стана ясно вчера, след като с гласовете на ГЕРБ и „Атака“ бяха приети на първо четене промените в Закона за електронните съобщения.
Текстовете предвиждат улеснено следене от страна на МВР на електронната кореспонденция и на личните данни в мрежата, а социалистите възроптаха, че не желаят да живеят в реален „Биг брадър“.
Позицията на столетницата е, меко казано, странна, защото само преди няколко месеца вътрешният министър от кабинета „Станишев“ Михаил Миков внесе почти същите промени в ЗЕС. Тогава социалистите одобряваха строгия надзор над личните данни в мрежата и не смятаха, че реализацията му ще накърни нечии права. Как така за няколко месеца си промениха мнението?
За всички е ясно, че БСП протестира срещу ЗЕС не защото политиците имат амнезия, а защото промените в него са инициирани от ГЕРБ и това е един от начините да извлекат политически дивиденти от ситуацията.
Ръководството на една столетна партия не бива да подценява гражданското общество, чийто права днес защитава, както и собствения си електорат, като разчита, че и ние имаме амнезия и сме забравили какво предлагаше, когато управляваше.
Ако БСП иска да покаже характер, трябва да е последователна и постоянна. Такива качества се уважават.

Станете почитател на Класа