БСП няма визия за бъдещето си

Страната е в ситуация на налагане на "авторитарна демокрация“. Това е една от оценките в доклада на Националния съвет (НС) на БСП за управлението на ГЕРБ.
Със сигурност и симпатизантите на столетницата са малко разочаровани от клишетата, които бяха представени на вчерашния пленум на партията. Съветът се очакваше със завишен интерес, защото бе насрочен за 12 декември, но бе отложен с неубедителния мотив, че лошото време е попречило на делегатите да се съберат. Явно този път снегът и студът, които сковаха страната, не попречиха на червените активисти да заседават. Макар че не стана много ясно защо, при положение че не се взеха никакви решения за бъдещата политика на партията. Дори национален предизборен щаб не бе създаден.
Затова пък социалистите отчетоха, че рейтингът им е няколко пъти по-нисък от този на ГЕРБ, но не лансираха идея как ще променят ситуацията. Когато си в опозиция, е лесно и задължително да се критикува. Ако политиците искат тази критика да бъде чута обаче, тя не трябва да е хаотична, а да е подчинена на ясна политическа стратегия. БСП засега няма такава и затова на социалистите им остава само да се вторачват в грешките на управляващите. Дали това ще им донесе сериозни дивиденти, ще видим след време. Но със сигурност такова поведение няма да мобилизира обезверените симпатизанти на партията.

Станете почитател на Класа