Цирк в парламента

Нечуван цирк в парламента спретнаха вчера лидерите на „Атака“ и РЗС. Волен Сидеров и Яне Янев се обиждаха на хомосексуалист и безплодник, а зрители на представлението станаха както техните колеги, така и чужди дипломати, които си водеха добросъвестно бележки на зрелищната случка. В интерес на истината словесните престрелки не прераснаха в ръкопашен бой. Размина се само с дърпане на вратовръзки.
И всичко това се разигра на фона на отчета на председателката на парламента Цецка Цачева, която в пленарна зала усърдно се опитваше да докаже, че социологическите проучвания неправилно отчитат по-нисък рейтинг на институцията.
Г-жа Цачева може да е сигурна, че след тази случка рейтингът на Народното събрание ще полети надолу. Не защото хората не обичат да гледат зрелища. Просто за това си има други формати и други места.
Парламентът е място, където би трябвало да се прави сериозна политика, макар политиците невинаги да го разбират. И често да обръщат законодателния орган в забавно риалити с впечатляващи сюжети. Дали не са си сбъркали професията?

Станете почитател на Класа