Престараване в парламента

Опозицията в лицето на БСП и управляващото мнозинство си спретнаха вчера малък скандал по въпроса как се спазва правилникът на Народното събрание.
Поводът: в дневния ред на парламента изненадващо като първа точка се появи искане за достъп до мотивите на главния прокурор Борис Велчев за снемане на имунитета на Сергей Станишев. Велчев внесе такова искане във вторник и същия ден Станишев писмено се отказа от имунитета си.
Какво толкова разгневи социалистите? Представителите на БСП не бяха уведомени за точката на председателския съвет на НС и се засегнаха, че има двойни стандарти в спазването на правилника. От една страна управляващите наложиха желязна дисциплина по отношение на гласуването с чужди карти и спазването на реда в залата, от друга - сами не спазват изискване на правилника, което гласи, че за извънредни точки групите се уведомяват предварително.
Факт е, че политическото любопитство как се изнася класифицирана информация по непредпазливост от бивш премиер, е много силно. Но няма нужда от престараване. То може да бъде задоволено по установения ред, за да няма скандали. И да не се руши имиджът на институцията.

Станете почитател на Класа