Божанков: Деси Атанасова, като чуе за духане, хуква към трибуната

Божанков: Деси Атанасова, като чуе за духане, хуква към трибуната
  • Публикация: 
  • Дата:  
    22.06.2022
  • Сподели:

Не очаквах този дебат да покаже лекьосаните парапети на властта, изригна драматично от трибуната шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова с явен намек към видеоклип, на който предполагаемо са снимани

 

премиерът Кирил Петков и говорителката му Лена Бориславова, взривил държавата. 

 

"Един час премиер и вицепремиер разказват неща от кухнята до степен, в която е замесен и президентът. „Ако падне кабинетът, оня отсреща ще разплаща.”, цитира тя Гроздан Караджов, който разкри среща с Кирил Петков по повод 3,9 –те милиарда за пътищата.

И пита: "Затова ли уважаеми почтени, от няколко дни за вас президентът е човек, който се е объркал? Тотално разочарование е според Божинката в политиката (по главния секретар на президента Димитър Стоянов, който сравни депутата от БСП Явор Божанков с футболиста Валери Божинов - б.р.), а някои го нарекоха и подлец".

"И вие имате самочувствието да говорите за мафията! Човекът, който наруши Конституцията в първия си сблъсък с клетвата върху Конституцията. Вие ли ще говорите за нулева толерантност към корупцията, корупционери!, почти на фалцет изкрещя Атанасова. 

Не може всеки път когато чувате някоя вулгарна дума или за духане, веднага да излизате на трибуната, втрещи залата с коментара си Явор Божанков.

Ако наложа наказание на Божанков, трябва да наложа и на г-жа Атанасова, заяви водещият заседанието Мирослав Иванов.

Но в дебата се включи и зам.-лидерът на ДПС Йордан Цонев, който напомни на депутатите, че разговорите заприличали ужасно на емблематичния филм на Стивън Содърбърг от началото на 90те години "Секс, лъжи и видео". Драмата разказва за изневярата и любовните отношения на американска двойка: 

"Това, което виждаме днес от премиера и вицепремиера - и интерпретацията на цифрите, и всичко, е "Секс, лъжи и видео", констатира Йордан Цонев. "Виждаме само това в последните 6 месеца. С добавката, че видеото ще продължим да го гледаме, обещавам ви", отсече депутатът от ДПС. 

 

 

Станете почитател на Класа