Когато задрънкат 30-те сребърника....и замирише на кокал

Когато задрънкат 30-те сребърника....и замирише на кокал
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.03.2021
  • Сподели:

Страшни неща стават около листите за депутати на партиите. Замирише ли на кокал, много читави хора плюят на принципи и каузи и се продават за няколко сребърника. И не ми е думата за някои политици-фурнаджийски лопати а ла Гърневски, които сменят партиите си от мандат на мандат. Яд ме е за тези свестни люде, които предават и себе си.

 

Имам един приятел, който откакто го помня гласува за истинските десни. Така беше и на миналите избори. Умен е, читав. Сега го гледам, цъфнал в листите на ГЕРБ. Леле, майко! Какви каузи ще защитава, след като европейското развитие на България там се управлява от лицемерието и въртиопашката на един Бай Ганю.


Друг приятел "пристанал" на коалиция "Аптеки, бензин и тоалетни", както вече я кръстиха. И като генерал обърка фронтовите линии, просто настъпи минно поле.


Там са и Пената, и Жеката - легенди от славното ни футболно минало. Но както е казал народът, никога не е късно да станеш за резил - за няколко петака.

Има и други...Кокалът привлича и гладните, и ситите!


Вицът е за антихристи, но ще го разкажа. Вървяли през пустинята евреин и арменец. Вторият непрекъснато питал: " Защо продадохте Христос за няколко сребърника?". Минат двадесет метра и пак пита: " "Защо продадохте Христос за няколко сребърника?". Питал много пъти. Накрая на евреинът му писнало и рекъл: "Ами толкова е струвал, мама му стара!.."

Та така и в нашия слушай с кандидидат-депутатите, за които стана дума по-горе. Амин!

 

 

Калин Джумайски

Станете почитател на Класа