Ами ако бяха българки...

Ами ако бяха българки...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.01.2021
  • Сподели:

И вие ли чувате това, което и ние?

 

Да, това е ехото от високите токчета на нюйоркчанките от "Сексът и градът", които идват с намерението да завладеят ефира още веднъж, макар и в леко намален състав. Новината, че Кари Брадшоу и компания се завръщат на екрана, хвърли в еуфория фенките ѝ и ги накара спешно да си забъркат по един "Космополитън" с повече водка, за да се успокоят малко.

 

Ние пък, точно в стила на къдравата блондинка, не можехме да не се запитаме - какво ли щеше да стане, ако Кари, Миранда, Шарлът и Саманта живееха в София? Освен че най-вероятно нямаше да носят високи токчета, за да не си потрошат глезените из пропадащите столични тротоари...

 

Кари всъщност щеше да е родена като Кичка, но така я нарича само бабата, на която е кръстена.

 

Още в гимназията тя осъзнава, че с това аграрно име е за никъде и принуждава родата и учениците ѝ да ѝ казват Кари, както и да спрат да се бъзикат със сексуално-заредени производни на името ѝ по лична карта. На бала новопокръстената Кари доказва заложбите си на модна икона, като се появява с рокля с гол гръб, но за сметка на това без предница.

 

HBO създаде първата "драмедия" в телевизията

 

Последвалата емиграция към София е неизбежна, а в столицата Кари с мъка завършва ФЖМК (ах, тези "Методи за изследване на масовата комуникация"!), но пък с лекота си намира работа като авторка на колонка в жълт седмичник, който съдържа думи като "шок/ужас/първо при нас!" в заглавията си.

 

Работата ѝ е да отговаря на писма на читателките, като неизменно ги напътства да бъдат себе си, да се обичат такива, каквито са, да започнат диетата със зелева супа и други неща, сякаш откраднати от презентация на Юли Тонкин.

 

Понастоящем живее със своя Тузар, който не е финансова акула, а главен счетоводител към фирма за бързи кредити и пари навреме.

 

Нейната мила приятелка - русата фурия Саманта, по паспорт Сия, по прякор Сийка Пожара - също е намерила своето поприще и си докарва неприлично много пари от него.

 

Тя е превърнала хобито си в кариера и вече се подвизава като селф хелп секс коуч със собствен блог, влог и инфлуенсърски профили из социалните мрежи.

 

В момента, в който Кобилкина опаковала куфарите за Лондон, Саманта изквичала от радост, изиграла танца на радостта около един чифт белезници с пухче и се поздравила какъв подарък ѝ е направила съдбата. Сега тя се специализира в тантричния секс и готви първата си книга - "Фурор и потрес в спалнята".

 

Вярната дружка на Кари и Саманта - Миранда - е адвокатка с мегауспешна практика. През 1900-и-големия сняг тя завършва Софийския университет с пълно шест, а в началото на новия век бързо се ориентира в ситуацията и става адвокат на добре облечени бизнесмени с интереси около вноса на кокосови стърготини и бонбони Pez. По настоящем обитава скромен мезонет от 280 квадрата в перспективен столичен комплекс от затворен тип.

 

Последна в списъка е Шарлът, наречена от напредничавите си родители на дядо си Шарко. Тя е единствената от компанията, която успява да се задоми още на 25, което на 30 ѝ спестява обидите, че е стара мома, и неудобните въпроси по роднинските сбирки кога ще се ожени и кога ще ражда, че той тоя биологичен часовник си тече, а и с нейния тесен таз...

 

Останалите три приятелки нямат този късмет и неминуемо се сблъскват с цъкане с език, завист и със злобни критики за живота си като ооол дъ сингъл лейдис. Само Саманта Пожара донякъде е пощадена от нападките, най-вече заради съмненията дали хора като нея въобще трябва да се мултиплицират.

 

Както и дамите от Ню Йорк, четирите дружки боготворят живота на модерни градски жени и коктейлите "Космополитън" в побългарен вариант - само водка и портокалов сок.

 

За тях все още няма написан сценарий за филм и може би е по-разумно да си остане така. Някои неща е по-мъдро да си останат на ниво "Само идея". 

Най-малкото защото и американските им посестрими вече не предизвикват същото вълнение, което едно време ни обземаше, когато Кари потропне с "Маноло Бланик"-а си. Може и да е от ЕГН-то - нашето и/или тяхното...

Станете почитател на Класа