ГЕРБ е бизнес сдружение със силов характер, а БСП с Нинова е пошлата им имитация

ГЕРБ е бизнес сдружение със силов характер, а БСП с Нинова е пошлата им имитация
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.01.2021
  • Сподели:

ГЕРБ по презумпция не е партия, а бизнес сдружение със силов характер, а БСП под ръководството на Нинова е пошлата им имитация, в която паразитирането е основно верую.

- Борисов маргинализира интелигенцията, ролята на която в подобна ситуация е да алармира обществото. Издигна в култ прекупуването на съвести

- Не изключвам възможността ГЕРБ да задържи властта при превъртане на мандата за управление, чрез БСП

 

– Помните ли филма „Цар на войната“ с Никълъс Кейдж? Започва с размисли на главния герой Юри Орлов: „Съществуват над 550 милиона огнестрелни оръжия разпространени по целия свят. Това прави по едно оръжие на всеки 12 души. Единственият въпрос е… Как да въоръжим останалите 11?“. В общи линии ситуацията с надпреварата на двете основни партии ГЕРБ и БСП за предстоящите избори е същата, но с перефраза на горното съждение: „Имаме излъгани досега Х на брой избиратели. Това прави Y процента на вота. Единственият въпрос е… Как да излъжем останалите?“

 

 

И ДВЕТЕ ВОДЕЩИ ПАРТИИ СА НАПЪЛНО ИМПОТЕНТНИ, ЗА ДА РОДЯТ РЕАЛНО ИДЕЙНО ИЗРАЖЕНИЕ НА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕТО НА СТРАНАТА. АБОНИРАНИ ЗА РАЗЛОЖЕНИЕ И ПОГРОМ, НЕЗАВИСИМО ОТ РЕЗУЛТАТА.

 

Защо?


Основният извод от предстоящите избори още с днешна дата е, че и двете партии са ги изгубили катастрофално, независимо от спечелените проценти.

 

За първи път резултатът няма да се крие в броя на гласувалите, или негласувалите, а в повсеместното осъзнаване на българските граждани, че

 

ГЕРБ ПО ПРЕЗУМПЦИЯ НЕ Е ПАРТИЯ, А БИЗНЕС СДРУЖЕНИЕ СЪС СИЛОВ ХАРАКТЕР, А БСП ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА НИНОВА Е ПОШЛАТА ИМ ИМИТАЦИЯ, В КОЯТО ПАРАЗИТИРАНЕТО Е ОСНОВНО ВЕРУЮ.

 

Пълното изкривяване на реалността в България започна от 27 юли 2009 година, когато Борисов пое управлението на страната. Усилията му бяха насочени към това да усвоява европейски средства в максимален размер на всяка цена, с които да си купува политическа доминация. От тогава българският бизнес от частен беше превърнат в държавен. И всичко това се случваше с налагането на абсурдната, но веселяшка мантра, че сме демократична страна, която се отдалечава от комунизма. Властта започна да налива европейските пари в няколко свои фирми. Така смаза конкуренцията. Останалите не можеха да се съревновават с тях и бяха изкупени, или ликвидирани. Постепенно бизнесът дееволюира до основното си стремление да се хареса на властта, която да му плаща. Към него имаше само две условия – да връща „ресто“ от обществените поръчки и да се отплаща на изборите с корпоративен вот.

 

Как се стигна дотук?


– За да бъде прикрито това начинание,

 

БОРИСОВ МАРГИНАЛИЗИРА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, РОЛЯТА НА КОЯТО В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ Е ДА АЛАРМИРА ОБЩЕСТВОТО. ИЗДИГНА В КУЛТ ПРЕКУПУВАНЕТО НА СЪВЕСТИ.

 

Достатъчно беше авторитетно довчера име от сферата на изкуството, културата, науката, аналитичната мисъл и пр., но с изразен декадентски уклон да се закълне в социалните мрежи, или от екрана в ортодоксалната и апостолическа роля на ГЕРБ и Борисов в политиката и нямаше нужда да твори и работи, за да получи висок жизнен стандарт. В този смисъл с решаващото участие на доминиращата част от интелигенцията беше извършен първият етап от оскотяващия инженеринг на българското общество до настоящото нравствено и морално разложение.


Пет години по-късно, когато настъпи естествената политическа амортизация на ГЕРБ и умора да държи обществото в перманентно състояние на кататония, в услуга се притече БСП с инсталирането на Корнелия Нинова, за да се премине към втория етап.

 

НИНОВА ПОДМЕНИ ХАРАКТЕРА НА ЛЕВИЦАТА ОТ ИДЕЙНА И ДЕЙНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ, ЦЕЛТА НА КОЯТО Е ДА ПРЕДЛАГА И НАЛАГА РЕАЛНА ПОЛИТИКА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ, ДОКАТО ВЛЕЗЕ В РОЛЯТА НА КЛАПАН, КОЙТО ДА ИЗПУСКА ОБЩЕСТВЕНОТО НАПРЕЖЕНИЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ.

 

Измамата, че БСП е опозиция на институциализираната подмяна на държавността от Борисов стана през заклеймяващото говорене на Нинова и подбраните по неин аршин говорители срещу управляващите, но умишлено лишено от действия и блокирането на евентуални такива. 

 

Не изключвам възможността ГЕРБ да задържи властта при превъртане на мандата за управление, чрез БСП. Независимо от това, убеден съм, че кръговете които стоят зад проектирането на ГЕРБ през определени фракции от средите на БСП и същите които пет години по-късно наложиха Нинова начело на левицата, са напълно наясно, че им предстои кратка пирова победа. Въпреки че са впрегнали целия ресурс на държавата за смазването на единствената реална опозиция на безчинствата на настоящата дясна и потенциална лява диктатура у нас в лицето на президента, процесите на събуждане на обществото са факт.

 

Кой ще спечели изборите?


– Отговорът на този въпрос е прост – спечелването не минава през взимането на властта от варианти на коалиции с доминацията на ГЕРБ, БСП, или и двете, а през осъзнаването на обществото в несъстоятелността на двете партии да правят политика извън собственото си оцеляване, и които в настоящият момент вече са едно и също, но с различни цветове.

 

МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ОНАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА, КОЯТО В ПРОГРАМАТА СИ ЗАЛОЖИ НЕ НА КОНСТАТИРАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩЕСТВОТО И ЗАЛОЖИ НА КУПУВАНЕ НА ВРЕМЕ ЗА ОТЛАГАНЕТО ИМ, А В ПРЕСИЧАНЕТО НА ПРИЧИНАТА ЗА ТЯХ.

 

Най-големият проблем в България не е липсата на бизнес и икономика, адекватна инфраструктура, лошо образование и здравеопазване, или минималистични доходи на огромна част от населението, а липсата на култура. Защото общество, което има висока култура знае, че независимо колко милиарди наливаш в здравеопазването, то ще е слабо и неработещо, ако болшинството от хората са отдадени на нездравословен начин на живот и нямат осъзнаването да променят навиците си, което минава през културни натрупвания. Народ, който има високи нравствени ценности възпитава поколенията си в пиетет към образованието, а не изсипва планини от пари в безсмислени реформи в образователната си система. Българското общество вече осъзнава, че не богатите държави имат и добре развита култура, а обратно – инвестиралите в културата си държави са постигнали висок стандарт на живот. С това си разбиране то печели изборите. Парламентарното представителство облечено в партии е въпрос на време.

 

 

Валентин Кардамски

Станете почитател на Класа