4 пандемични идеи за посрещане на Нова година

"Трябва да помислим какво ще правим на Нова година", каза жена ми, повдигайки отново темата, която избягвах както антиваксър избягва камионче за колбаси.

 

Едно от големите ментални предизвикателства на 2020-а дойде в края ѝ - как да изпратиш тази толкова проклета година, без да рискуваш 2021-а да почне с обаждания към личния ти лекар, който я си вдигне телефона, я не?

 

Ясно е, че ще има и такива любители на екстремната пандемична близост, които ще посрещнат новата година, сгъчкани в едно помещение с още 20-30-40 човека и водени от принципите "Веднъж се живее" и "Защо ми е да посрещам и 2022-а?".

 

Допълнително оплескване на ситуацията могат да предизвикат и недоклатените идеи на Министерството на туризма, според които в хотелските ресторанти да може да се стои до 00:30 ч. Ама само там, без останалите заведения, тъй като - просто не виждам друго обяснение - по стените на хотелските ресторанти сигурно има изписани псалми за защита от COVID-19.

 

Всички останали, които нито сме безразсъдно смели, нито имаме хотелска резервация, трябва да бъдем малко по-социално отговорни. Големите партита са като кашляне в градския - по-добре е да не се случват.

А и дори с позволените събирания до 15 души всички гледаме на познатите и приятелите си с доза съмнение - дали тяхно гостуване или наше такова у тях няма да приключи с тестче и влизане в статистиката на Единния информационен портал. Най-желаната компания са именно онези, които вече са прекарали вируса и имат естествен имунитет.

 

Някога беше вървежно "да имаш тяло", днес е вървежно да имаш антитяло.

 

Но не всеки има такива познати. Ето защо ви предлагам 4 алтернативни варианта за изпращане на 2020-а и посрещане на 2021-а, които не включват гледане на комбото Софи Маринова-Николина Чакърдъкова по БНТ.

 

Сами като кучета

 

Предложение за двойки. Интимна вечеря, без телевизори, лаптопи и смартфони, които да ви отвличат вниманието - да си спомните кои сте и защо сте заедно. И да осъзнаете дали ще сте заедно и през 2021-а или ще ви пишем в статистиката на "Скъсали покрай карантината".

 

Иначе това "като кучета" не е само за благозвучие и е добра идея какво да правите след вечерята, вместо да слушате словото на президента.

 

По-малко партита тази година, повече бебета догодина!

 

2020-а свършва, свършете и вие

 

Предложение за самотниците, които я са под карантина, я нямат антитела и не са желана компания. То да си асоциален в тези времена и без това е модерно, че даже и препоръчително.

Винаги го има варианта да си свалите филм/клип за възрастни. Ако не, най-големият сайт за такива развлечения сигурно пак ще направи промоция, защото тази Нова година ще пръска рекордите по оргазмични посрещания по целия свят.

 

Не ви трябва и новогодишна софра - само пакет салфетки и бутилка вода, да не се обезводните. За дамите може и някоя друга играчка, ако Дядо Коледа е нацелил нуждите ви. И шампанското е по желание - важното е вие да избухнете в 00:00 ч., не бутилката.

 

Ако имате самотен познат от противоположния пол може да тествате и що е това Zoom-секс. Ама бъдете бързи, да не вземе разговорът да секне на 40-ата минута в най-важния момент. Догодина с човека отсреща може да имате възможност да пробвате и на живо.

 

В игра, защото истинският свят и без това е ужасен тази година

 

Честитих Коледа на двама от най-близките си приятели в Battle.net, защото знаех, че въпреки работата на единия и жената на другия, двамата на 25-и ще са в World of Warcraft.

 

Ежегодно милиони посрещат и новата година в някой виртуален свят. Това са хора, които са издигнали поддържането на социална дистанция до нови висини, макар онлайн да имат изключително мултинационален и разнообразен кръг от приятели. Не е късно да вземете пример.

 

А и ако така и така няма с кой да празнувате Нова година или не ви се занимава с жив контакт, поне един руснак да ви напсува след като го хедшотнете новогодишно в CS.

 

Краен вариант: с тъщата или свекървата

 

Зависи дали я харесвате. В други времена ако нагласата ви към майката на любимия човек беше положителна, това щеше да означава да отидете да я видите. В днешно време е по-скоро обратното.

 

Замислете се друго - ако направите тази саможертва, а след това всички сте живи и здрави, още от догодина ще можете да използвате аргумента "Помниш ли как карах Нова година с вашите" като аргумент пред любимия си човек, за да налагате своите желания.

 

А и Нова година на гости на "техните" означава, че е малко вероятно да трябва да пазарувате, готвите и чистите. Сега се замислете за загубените часове в подготовка и кочините след предходни партита, на които сте били домакини, и ще видите ползите. 

Каквото и да решите, поне не посрещайте новата година с фойерверки. Най-малкото с този коронавирус може и да не ви вземат в спешното, ако някой ваш пръст реши да търси щастието си далеч от вас.

 

Кирил Костадинов

Станете почитател на Класа