4 пандемични идеи за посрещане на Нова година

4 пандемични идеи за посрещане на Нова година
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    30.12.2020
  • Сподели:

"Трябва да помислим какво ще правим на Нова година", каза жена ми, повдигайки отново темата, която избягвах както антиваксър избягва камионче за колбаси.

 

Едно от големите ментални предизвикателства на 2020-а дойде в края ѝ - как да изпратиш тази толкова проклета година, без да рискуваш 2021-а да почне с обаждания към личния ти лекар, който я си вдигне телефона, я не?

 

Ясно е, че ще има и такива любители на екстремната пандемична близост, които ще посрещнат новата година, сгъчкани в едно помещение с още 20-30-40 човека и водени от принципите "Веднъж се живее" и "Защо ми е да посрещам и 2022-а?".

 

Допълнително оплескване на ситуацията могат да предизвикат и недоклатените идеи на Министерството на туризма, според които в хотелските ресторанти да може да се стои до 00:30 ч. Ама само там, без останалите заведения, тъй като - просто не виждам друго обяснение - по стените на хотелските ресторанти сигурно има изписани псалми за защита от COVID-19.

 

Всички останали, които нито сме безразсъдно смели, нито имаме хотелска резервация, трябва да бъдем малко по-социално отговорни. Големите партита са като кашляне в градския - по-добре е да не се случват.

А и дори с позволените събирания до 15 души всички гледаме на познатите и приятелите си с доза съмнение - дали тяхно гостуване или наше такова у тях няма да приключи с тестче и влизане в статистиката на Единния информационен портал. Най-желаната компания са именно онези, които вече са прекарали вируса и имат естествен имунитет.

 

Някога беше вървежно "да имаш тяло", днес е вървежно да имаш антитяло.

 

Но не всеки има такива познати. Ето защо ви предлагам 4 алтернативни варианта за изпращане на 2020-а и посрещане на 2021-а, които не включват гледане на комбото Софи Маринова-Николина Чакърдъкова по БНТ.

 

Сами като кучета

 

Предложение за двойки. Интимна вечеря, без телевизори, лаптопи и смартфони, които да ви отвличат вниманието - да си спомните кои сте и защо сте заедно. И да осъзнаете дали ще сте заедно и през 2021-а или ще ви пишем в статистиката на "Скъсали покрай карантината".

 

Иначе това "като кучета" не е само за благозвучие и е добра идея какво да правите след вечерята, вместо да слушате словото на президента.

 

По-малко партита тази година, повече бебета догодина!

 

2020-а свършва, свършете и вие

 

Предложение за самотниците, които я са под карантина, я нямат антитела и не са желана компания. То да си асоциален в тези времена и без това е модерно, че даже и препоръчително.

Винаги го има варианта да си свалите филм/клип за възрастни. Ако не, най-големият сайт за такива развлечения сигурно пак ще направи промоция, защото тази Нова година ще пръска рекордите по оргазмични посрещания по целия свят.

 

Не ви трябва и новогодишна софра - само пакет салфетки и бутилка вода, да не се обезводните. За дамите може и някоя друга играчка, ако Дядо Коледа е нацелил нуждите ви. И шампанското е по желание - важното е вие да избухнете в 00:00 ч., не бутилката.

 

Ако имате самотен познат от противоположния пол може да тествате и що е това Zoom-секс. Ама бъдете бързи, да не вземе разговорът да секне на 40-ата минута в най-важния момент. Догодина с човека отсреща може да имате възможност да пробвате и на живо.

 

В игра, защото истинският свят и без това е ужасен тази година

 

Честитих Коледа на двама от най-близките си приятели в Battle.net, защото знаех, че въпреки работата на единия и жената на другия, двамата на 25-и ще са в World of Warcraft.

 

Ежегодно милиони посрещат и новата година в някой виртуален свят. Това са хора, които са издигнали поддържането на социална дистанция до нови висини, макар онлайн да имат изключително мултинационален и разнообразен кръг от приятели. Не е късно да вземете пример.

 

А и ако така и така няма с кой да празнувате Нова година или не ви се занимава с жив контакт, поне един руснак да ви напсува след като го хедшотнете новогодишно в CS.

 

Краен вариант: с тъщата или свекървата

 

Зависи дали я харесвате. В други времена ако нагласата ви към майката на любимия човек беше положителна, това щеше да означава да отидете да я видите. В днешно време е по-скоро обратното.

 

Замислете се друго - ако направите тази саможертва, а след това всички сте живи и здрави, още от догодина ще можете да използвате аргумента "Помниш ли как карах Нова година с вашите" като аргумент пред любимия си човек, за да налагате своите желания.

 

А и Нова година на гости на "техните" означава, че е малко вероятно да трябва да пазарувате, готвите и чистите. Сега се замислете за загубените часове в подготовка и кочините след предходни партита, на които сте били домакини, и ще видите ползите. 

Каквото и да решите, поне не посрещайте новата година с фойерверки. Най-малкото с този коронавирус може и да не ви вземат в спешното, ако някой ваш пръст реши да търси щастието си далеч от вас.

 

Кирил Костадинов

Станете почитател на Класа