Кризата в БСП се нарича Нинова

Кризата в БСП се нарича Нинова
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    14.07.2020
  • Сподели:

Какво още трябва да се случи в държавата ни, та Нинова заедно със своите пажове и клакьори да благоволи да се наведе и вземе падналата на улиците и площадите власт и да сложи край на кризата? Вместо да свърши работата, която е длъжна да изпълни, тя щяла да внася в сряда вот на недоверие към правителството. И обяснява на хората как можело то да бъде свалено. Обяснява на тези, които са тръгнали вместо нея да спасяват България от ГЕРБ.

Действията и особено бездействието на сегашното ръководство на БСП вече са го направили нелегитимно. Защото става вредно не само за партията, но и за цялата държава.

През последните четири години много пъти се създаваха подобни политически кризи, при които трябваше само малко усилие, за да бъде народът призован на улиците и правителството на ГЕРБ да отиде в небитието. Вместо това Нинова и приближените й даваха пресконференции, четяха декларации, говореха как преобразяват партията, която благодарение на усилията им е в подем. И така я преобразиха, че хората не могат да я видят.

Корнелия Нинова все повече заприличва на Борисов. Вкопчила се за властта, тя живее в страха да не я загуби. И повтаря колко много е направила за БСП и колко лоши и неблагодарни са тези от „вътрешната опозиция“. Те са толкова лоши, че прехвърля своята идейна безпомощност и жажда за власт върху тях, клеветейки ги, че били за колаборация с ГЕРБ. Защото били за „статуквото“.

Нескопосните й лъжи и клевети не спират, а междувременно отново дойде ситуация, от която избухна отвращението на обществото от ГЕРБ. Хората излязоха на протести, но не защото реформаторката на БСП Нинова ги призова да разбият статуквото, а поведени от съвсем други хора – почти политически маргинали. Вместо Нинова да застане в центъра на събитията, там се оказа Христо Иванов. Вместо Александър Симов да употребява, където е необходимо своето про ниновско остроумие и находчивост, духа на народа разбра и осъзна Арман Бабикян. На всичко отгоре, „злата вътрешна опозиция“, която плачела за съюз с ГЕРБ, излезе с декларация, в която призова хората да не стоят по домовете си, а да излязат и заедно с народа да свалят правителството.

Улицата дава срок до ден-два на Борисов и Гешев да подадат оставки, а нашата Корнелия кани хората да дойдат пред Народното събрание, за да я подкрепят, когато ще обсъжда вот на недоверие към правителството. Каква е тази нейна политическа чувствителност, какъв е този неин разум и воля за реформи! Тя ги проявяваше и в мълчанието си, когато самозабравилите се властници ругаеха и продължават да ругаят и клеветят президента. И сега с този вот на недоверие си въобразява, че народът ще я заобича и ще я направи министър-председател.

Сегашните събития ще изметат ГЕРБ от властта – това е без съмнение. Но аз се страхувам, че те ще изметат и БСП от политическия живот заради политическата немощ, неадекватност и глупост на нейното ръководство начело с Корнелия Нинова.

Нинова няма да разбере вредата, която носи и умножава. И сама няма да отстъпи. Но партията е длъжна да види истината и да се освободи от тази, която все повече й пречи. Кризата, наречена Нинова, трябва да бъде преодоляна най-сетне!

И понеже някой от нейните привърженици, които аз наричам корнелианци, ще попита кой трябва да я замести, ще отговоря: Калоян Паргов!

БСП трябва да възложи на този млад и вече доказал се човек ръководната роля, да му се довери и да тръгне след него! Докато още не свършило времето!

 

 

Панко Анчев

Станете почитател на Класа