„Определени медии“ към ВСС: Дайте ни втори шанс, както на блудния син

„Определени медии“ към ВСС: Дайте ни втори шанс, както на блудния син
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    08.08.2019
  • Сподели:

Наистина работата стана дебела. Към досегашните ни обвинения от прокуратурата, привиквания и разпити в полицията, проверки на НАП и КПКОНПИ, ще се прибавят нови изпитания. Това става ясно от искане на главния прокурор Сотир Цацаров и заместниците му ВСС да реши дали да бъдат давани на съд медии, които публикуват „невярна информация“ или „манипулативни твърдения“ за обвинители.

 

 

В списъка с вредни медии са конкретизирани „Капитал“, „Сега“ и др. „определени медии“. Според висшите прокурори в тези издания се води кампания срещу обвинители и най-вече срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. Това уронвало престижа и сривало доверието в прокуртурата.

Във ВСС и държавното обвинение вероятно знаят, че общественото доверие в прокуратурата през последните години варира между 6-8 и стига до 9%. Това много или малко е? Това оценка за свършената работа ли е или наказателна санкция от неадекватните български граждани? Защото ако е второто ВСС трябва да се заеме и с населението, което с ниската оценка уронва престижа и срива доверието, нали, което е лошо.

 

.

 

Прокурорските началници виждат кампания за очерняне в изразяването на различно от тяхното мнение. Наистина ли вярват, че в едно демократично общество, каквото е спуснато отгоре трябва безропотно да се приема от всички и да се запява „Ода на радостта“?

Не ги ли смущава бетонното единство в прокурорската гилдия, изразявано от ръководството? Наистина ли 100% от колегите на Гешев в цялата страна го подкрепят за главен прокурор? 100 на сто?! Няма нито един болен, на плажа или в чужбина? Такова единство не е имало от конгресите на БКП, когато Тодор Живков е избиран за генерален секретар. До днес феноменът 100% бе запазена марка за избора на Ким Чен Ун в Северна Корея - вече не е…

Не прави ли впечатление на прокуратурата и ВСС, че всички медии под контрола на депутата-милионер от ДПС Делян Пеевски водят невиждана кампания в подкрепа на прокуратурата и кандидата Гешев? Едновременно с това водят яростна кампания срещу всички, които имат различно мнение. Стопроцентовото единомислие на тези медии и прокурорското ръководство израз на какво е?

И как така различното мнение е заклеймявано като престъпление? В 2019 година! Три хиляди и повече години от древноегипетското право, правото в Древна Гърция и великия Рим! Векове след Легизмът – философската китайска школа за правото.

Въпросът е как „определени медии“ могат да избегнат задаващите се санкции?

Може би като начало да се извиним на прокуратурата и да обещаем, че повече няма да правим така.

След това да се извиним на пеевската пропагандна машина, че й създаваме толкова работа.

Ще се извиним и на Властелина корпулентен, че му разваляме настроенитето, докато си върти синджира на законния си бизнес.

Извиняваме се на цялото статукво и обещаваме от утре единодушно да го подкрепяме.

Обещаваме също повече да не споменаваме думата „мафия“. Предлагаме в тази връзка по телевизиите и в кината да не се излъчват филми с такава тематика, както и да не се издават книги с подобно съдържание. Имаме си прекрасни турски и наши сериали, както и шоута за звезди. Те възпитават у народа нравствени добродетели и морални качества, повишават и естетическото съзнание на населението.

Не са голословни обещания, нито ирония. Готови сме да кандидатстваме в Клуба на правилните или поне в „чакалнята“. Ще изпълняваме всички условия, включително да бъдем щедро финансирани както правилните медии. Край на американските и парите от олигарси. Ще станем 100% чисти и послушни медии. Всеки има право на втори шанс, нали? Можем да се поправим и да тръгнем всички в единен строй към светлото бъдеще. Нали Исус е приемал разкаялите се грешници и ги е поставял до себе си, въпреки мрънкането на фарисеите…

 

От „определени медии“

 

П.П.Руските прокурори поздравяват своите български  колеги с големите постижения в борбата с престъпността, корупцията и вражеските елементи сред населението и медиите.

 

Всем болгарским прокурорам
Шлем приветы от души,
И желаем, чтоб вы были
Чрезвычайно хороши!

Чтоб жены все и дети
Очень сильно вас любили,
На работе все коллеги
Очень сильно вас ценили!

Чтоб судов было поменьше,
А преступность на ноле,
Поздравок наш принимайте,
И живите вы в тепле!

Станете почитател на Класа