Плочките не са на мода

Плочките не са на мода
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    17.06.2019
  • Сподели:

Неделя. Избутахме го и тоя парад. Обяснихме си ги нещата кой къде греши; теглихме си по една дълга и хем ценностите спасени, хем и различното показано. Караме нататък към следващия обществен топик.

Пак Графа нещо не е както трябва. То това улица ли е като улица?! Надигнали се едни плочки. От жегата, викат, напекло ги. Такива били тия, топлосензитивни. Аз съм сигурен, че никой от замесените не е очаквал колко некадърен е всъщност и сега също са адски изненадани от себе си. Знам би, може би всички имаме малко нереалистични очаквания за себе си.

Което автоматично ме води при Венета Райкова. Видяла убиеца си в предишно прераждане и сега пак бил наблизо. И нейната не е лесна. А на тоя, убиеца, искам да кажа: ти наистина си упорито копеле, шапка ти свалям. Нас ни мързи да се занимаваме, ама то очевидно няма и смисъл.

 

Понеделник. Азис има нова песен. Крайно време беше, тъкмо се бях притеснил, че ще пропусне месеца на социалните послания. А той, тарикатът, изчаквал да мине прайдът, за да се чуе и неговото по-различно различно. С Рут Колева този път борят етническото неравенство - тя отпред, той - отзад. Обградили са го напълно. Тя няма реплики, само по едно време му се развиква, което само леко напомня на домашно насилие.

Ама то не може по две либерални теми наведнъж.

Иначе Азис голямо къпане му удари в тоя клип. Скучно е без вода.

Затова и футболните национали са ни гола-вода. Но защо да ходим на европейското, като то е в нас. Това не са национали, толкова са толерантни към чужденците, че им викам Либерален отбор по футбол. Имат си вече и прогресивна чалга за слушане.

 

Вторник. Папата пак се изказа неподготвен. Нещо за браковете, не го четох цялото, че темата ми е чужда. Предупреждавах ви да не разчитате на тоя хитрец за прогресивни обединения.

Ама и Азис си го бива. Коскоджамите четиресет и кусур годишен брадат бабанка с ей толчав татус Velizar на ръката, пък се нарича умалително „циганче". Я малко повече самочувствие! Само да попитам, интеграцията какво беше - някой да ни напомня, че е различен, или да не ни напомня. Обърквам се. Например сега на Азис ли да вярвам как обича циганин или на Дует Ритон, че и те направиха едно обяснително парче време оно, ама тогава още не бяхме на темата.

Турили Бойко Борисов в един локомотив и му обясняват някакви неща за влаковете, а той пита колко вдигат и това нови гари ли са. Струва ми се, че го повредихме с критика тоя човек. Сега не може да спре да пътува и да инспектира, а някои от тия министри с него и друга работа имат все пак.

 

Сряда. Чуват се призиви Боби Михайлов да се махал от БФС. Сакън! А се е махнал, а е влязъл в политиката. Нека си стои на поста, дорде унищожи и последната клетка носталгичен респект - и към себе си, и към тоя пуст негов черен дроб.

Говорехме си тия дни, че Веско Маринов не го искат вече да възпява полицията, Орлин Горанов бил новото име на поста. Има ли някакъв начин да спрем да пишем песни за тая бедна полиция, че и без това е за кашмер? „Светещи жилетки" на Ъпсурт вече ми изглежда като похвална ода.

Между другото, знаем ли какво стана с Velizar от татуса? Той за гей браковете ли е или е от традиционните? Всъщност Азис сега за какъв трябва да го имаме, освен за различен? Права е Рут да му се кара в клипа, ако не е разбрала в какво се забърква в началото.

 

Четвъртък. Бойко Борисов има рожден ден и ние всички се шегуваме дружески в него, все едно сме му министри. Виц да ви кажем, докато се правите, че управлявате тая машина.

Владислав Горанов към Бойко Борисов по време на жп-инспекцията: "Знаете ли колко лицеви опори може да направи Бойко Борисов?"

Борисов: "Колко?"

Горанов: "Всичките."

Аз разправях ли ви, че терористът от Пловдив не бил истински терорист, просто бил младеж с малко по-големи амбиции по трудово, и си харчел джобните за белина? Тотално не се знае какво да го правим, та дайте да се преструваме, че нищо не е станало. Атентат нали няма. То това ни интересува нас, не дали е щяло да има. Тая белина може също да се използва за нещо по-полезно, да не ходи зян. Например да си накиснат пиара в нея за другия път.

Какво ми мрънкат нещо, че БНТ щяла да фалира. Толкова ли няма кой да я купи? Ама обществена била, ама не-знам-какво-си. Разбирам, разбирам, правя се само. Вие просто искате да има медия, която да не се опитва да ви заблуждава, за да може да следите по-изкъсо останалите.

 

 

 

 

 

Петък. Куба Гудинг Джуниър е обвинен в сексуално посегателство. Опипал бюста на жена в бар и сега го грози година затвор, да му опипват вътре неговия бюст. С белезници го разкарват, бая палави ръце трябва да има или пак се престарават добрите. Тука в СФУМАТО режисьорите им викат: съблечи се, че иначе не се разбира, че играеш нещо.

Разследващият журналист Васил Иванов се завръща в НОВА и хората масово му вадят някакви стари постове във фейсбук, където не бил чак толкова единодушен със сегашния собственик. Нищо не разбирате вие от разследваща журналистика значи. Аматьори! Той, човекът, може да е под прикритие и в момента. Сещате ли се? Може само да се прави на журналист.

 

Събота. Стана си жега обаче. Гледайте от хубавата страна. Топлината няма как да не надигне нещо по площад "Славейков". Вие сещате ли се преди тоя ремонт какви точно забележки имахме към властта?

Какво се чува, започнаха ли да идват руснаците и англичаните по Черноморието? Нямам търпение да подкарат с глупостите, че да ни дадат повод за някакъв глобален размисъл. В това отношение ние никога не почиваме. По нощите в Лас Вегас Тайсън Фюри наби някакъв немец, все едно са на Слънчака.

Нищо не сте изпуснали, споко. Кобрата беше сред публиката. Вие нямате ли усещането, че докато му изтече наказанието, шкембето пак ще е на мода в тоя спорт? Доживяхме и там плочките да са точно толкова безсмислени, колкото и на Графа.

Прочетена 399 пъти

Станете почитател на Класа