Всяка власт започва с ревизии

Пълна ревизия на Министерството на земеделието обеща експерт на ГЕРБ. Целта е да се види къде се точат евросредствата и евентуално да се спасят част от спрените пари по САПАРД.
Освен това новата власт възнамерява да потърси сметка на бивши министри, които са отговорни за загуби във фиска на стойност 1,2 млрд. лв. Както и на „бордоваците“ от Министерството на икономиката и енергетика, които получават луди пари от участието си в управлението на държавни фирми.
Всичко това звучи добре. Само че всяко управление идва с такива обещания – да направи ревизии във ведомствата, да покаже схемите на крадене и да ги накаже. Вестниците се пълнят с любопитни подробности около заменки, обществени поръчки и други грехове на бивши управляващи. Правилото е: след като изнесат на бял свят всички подробности около предшествениците си, част от новите управляващи да започнат да отделят апетитни хапки и за себе си. По същите схеми и даже по-нагло. Това е и причината народът да сменя властта на всеки четири години.
Въпросът е този път това да не се случва. Очакваме приятна изненада!

Станете почитател на Класа