По горещите следи на една лъжа

Как Джамбазки и ВМРО не отхвърлиха Истанбулската конвенция

 

 

 

Така наречените войводи се правят на патриоти у дома, но в Брюксел гласуват заедно с либералите и джендърите, пише вестник Галерия.

Твърде агресивно и далеч преди началото на официалната кампания за евроизборите ВМРО върти телевизионен клип с Ангел Джамбазки. Впрочем Джамбазки тече отвсякъде, гостува във всяко второ предаване и буквално задръства и без това задръстения ни ефир. Няма нищо лошо в това млад, амбициозен и очевидно свръхактивен човек да се бори за национални каузи и патриотични идеи. Стига в същото време да е коректен към тези, които засипва с обещания, и всичко да не е обикновена демагогия.

Цялата си кампания за нов мандат като депутат в Европейския парламент Джамбазки всъщност гради върху една опашата лъжа, а именно че е последователен борец срещу Истанбулската конвенция. В същото време електронна справка от сайта на Европарламента показва, че европатриотът и колегата му от групата на консерваторите Николай Бареков не попадат в списъка на консерваторите, които са гласували против третия пол, гей браковете и против това децата на България да имат нормални майка и баща. Излиза, че ВМРО започва кампанията си с опашата лъжа, която пишман войводите смятаха, че няма да лъсне.

Източник: в-к Галерия

 

Станете почитател на Класа