Защо нямаше лидерски дебати?

„За съжаление не се получи и лидерски дебат между мен и лидера на ГЕРБ, което е обидно за гражданите.“ Това зави вчера премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев. Думите му веднага предизвикаха ответна реакция и Бойко Борисов отговори: „Станишев е много малък, за да иска дебат с мен.“
Двамата лидери на партиите с най-силна електорална подкрепа у нас всъщност са прави: истинска дискусия между тях наистина нямаше. Въпреки големия интерес от страна на медиите и обществото, въпреки отличната възможност да бъдат изложени политическите им платформи.
Станишев и Борисов предпочетоха да си подхвърлят задочно пиперливи реплики, от които излязоха изрази като „разпищолил се“ и „пионка“. В същото време обаче сериозните им платформи за бъдещето на държавата останаха на заден план.
Истината е, че всяка сериозна дискусия би помогнала на колебаещите си гласоподаватели в избора на бюлетината, която в неделя да пуснат в урната. Докато емоционалните послания остават за твърдия електорат. А от това губят и гласуващите по съвест граждани, и политиците!

Станете почитател на Класа