Теменужка с аромат на оборски тор

Както на страницата на Министерството на енерГЕПИката, така и на Фейсбук стената на министър Нуша електромерката вече четвърто денонощие барабана бие, че “Стартира процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ “Белене””. Същото твърдят и партньорите на политико-енерГЕПИйната мафия – “медиите”. Но дали това е така?

 

Верният отговор на този въпрос ни дава самата Покана към бъдещите инвеститори, публикувана на страницата на МЕ в понеделник, 11-ти март, а още по-точно приложената към нея Процедура за етапите през които ще се мине, за да се определят печелившите финалисти.

 

 

Вари го – печи го, но процедурата по избор на инвеститори ще стартира едва след публикуване на Поканата в Официален вестник на ЕС. За да не се чудите, какво е това животно то представлява аналог на българския Държавен вестник, но се отнася за целия ЕС. Ето един от трите броя на въпросното издание с днешна дата:

 

Поканата все още НЕ Е ПУБЛИКУВАНА! Проверих броевете от тази седмица, но не ми се вярва това да се е случило преди публикуването на Поканата у нас, което стана този понеделник. Ако се беше случило организираната престъпност щеше да ни информира.

Сега остава да чакаме за да видим, кога и дали това ще се случи.

През декември (6-ти) 2018-та, на заседание на парламентарната Комисия по енергетика офицерът от Държавна сигурност Таско Ерменков обръща внимание на Нуша електромерката, че даже веднага, тогава да изпрати Поканата в Официален вестник на ЕС то тя ще бъде публикувана едва през март, т.е. в наши дни. Според мен, обаче, Държавна сигурност пак се е объркала.

 

0a

 

Както казах по-горе днес са публикувани ТРИ броя на Официален вестник на ЕС. В един от тях са публикувани протоколите от заседанията на Европейския парламент от края на месец МАЙ 2018-та година. Това прави близо ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

Така Нуша електромерката пак не облъчи с отровна миризма, че процедурата е стартирала, вместо просто да ни доложи, дали самата Покана вече и кога е била изпратена за публикуване в Официален вестник на ЕС, ако това се е случило.

Не всички теменужки миришат на виолетки. Внимавайте, като ги доближавате с носовете си, да не се отровите!

 

 

Станете почитател на Класа