Във всеки русофоб се крие един малък туркофил, в русофобията има някаква прикрита носталгия към Османската империя

ЗА ОЛИГОФРЕНИТЕ И МАЛОУМНИЦИТЕ

 

Всяко стадо си има мърша. Българското има русофоби. Те са като зеленикавите буболечки, наричани миризливки или вонещици, които са по-малки от нокът, но осмърдяват цял апартамент.

Хората-миризливки имат още по-голям обсег. Зловонието им се разнася много надалеч – до Лондон и Вашингтон – за осребряване и до Москва – за отвращаване.

 

http://lyubomircholakov.blog.bg/photos/123422/MEDII-KARIKATURA.jpg

 

Основната цел на българските русофоби не е да настроят българите срещу Русия – това не е по силите на Америка и Англия, че ще е по техните. Задачата им е да отвратят руснаците от българите.

Затова се чудят какви по-гнусни обиди и хули да измислят срещу Русия и да ни представят като неблагодарен и прост народ. Не-е, Русия не е освободила България, а е искала да я пороби. Русия не е погасила претенциите на Турция към България, а ни е взела златото.

 

https://images.chr.bg/uploads/2015/02/22/Kuti-Rusofili-640x360.png

 

Сталин не ни е спасил от разпокъсване, а ни е забранил бананите.
Руснаците купуват апартаменти, за да ни колонизират. Искаха Южен поток, за да зависим от техния газ и т.н. Глупости, глупости, глупости. Как ще се чувстваме ние, ако в Израел почнат да говорят, че българите са спасили евреите не от хуманни чувства, а за да могат те, вместо германците, да оберат скъпоценностите им.

Малко преди Нова година едно дърво предизвика ново разпалване на страстите. Елхата, изпратена от Москва за София, зарадва много хора.

 

https://bultimes.com/wp-content/uploads/2015/12/psihota.jpg

 

Възпламени и софийските русофоби. Те видяха в нея удобен повод да се изявят, да покряскат, да влязат в новините, да изкарат някой лев. И се развихриха. Хибридна война, руски намеци, аман от комунизъм, хващайте си чемоданите и т.н. Представете си, как бихме се чувствали ние, ако София беше подарила на Скопие един новогодишен, накичен с играчки и светлини пирински бор и група сърбомани го бяха заляли с кал и засипали с хули, а скопската пропаганда беше любезно отразила техния ентусиазъм. Нямаше да е приятно. Нямаше да виним кресливата групичка българомразци, а щяхме да се подиграваме на дивите, прости македонци. Така и руснаците не правят разлика, че омразата се излъчвала от някакви Плевнелиевци, Валерисимеоновци и подобни. За тях тази непонятна за нормалния мозък реакция идва от България, значи от българите. И ги настройва, капка след капка срещу нас.

 

https://anonybulgaria.files.wordpress.com/2014/04/017489186_30300.jpg?w=700&h=394


Всъщност целта на русофобите не е Русия. Нея те не могат да засегнат.
Целта е България да бъде лишена от руската подкрепа, особено при някакво напрежение с Турция. България да бъде оставена сама, беззащитна, лесна за разкъсване плячка сред океана с акули.

Всъщност, във всеки русофоб се крие един малък туркофил, в русофобията има някаква прикрита носталгия към Османската империя.

От подобни елементи можем да очакваме да се обръщат към чужденците с „Ага“, да им представят сънародниците си като рая и да поздравяват с темане.

А фобите въобще, не само русофобите, трябва да знаят, че ние само ще загубим, ако парадираме с омраза. Към който и да е. Омразата не е присъща на нашия народ. Може да има ненавист, но само ако има причина. С премахването на причината изчезва ненавистта. Германия ни е въвлякла в две национални катастрофи, понесли сме ужасяващи беди заради тях, но мразим ли германците? Има ли германофобия? Не!
Англия разбива Санстефанска България и натрапва зловещия Берлински договор, англо-американските самолети разрушават София, Чърчил иска столицата ни да бъде изравнена със земята. Има ли у нас англофобия? Няма.

Даже туркофобия няма.

Тогава защо има русофобия? Та руснаците са ни освободили от турското робство, имаме обща вяра, близък език, една писменост, сродна култура? Русофобията ни е внесена отвън, натрапена, това е външна зараза, слугинска болест, чужда на нашата народопсихология. Ние сме особен народ, на особено място. Не можем и не трябва да мразим – нито руснаци, нито американци, нито турци, сърби, гърци, евреи. Никого. Затова българите ще спечелят, ако не откликват на зловредните внушения и на душевната поквара, която излъчват русофобите. И понеже омразата е глупост, нейните носители също следва да се причислят към глупаците.

Може би трябва в началото на Новата година да поискаме от руснаците извинение за ненавистта, която враждебни на българските интереси лица излъчват към тях. Извинението ще е от името на всички, които споделят тези мисли. Да се надяваме, че руснаците не са се поддали на отровата, която изливат разни платени търговски пътници и са разбрали, че тя е изкуствена, вносна и бързо вмирисваща се стока. Ако през тази година русофобията се спихне, неминуемо ще настъпи положителна промяна в българо-руските отношения. Имаме всички основания да очакваме това.

 

 

Станете почитател на Класа