Алтернативи да има!

Алтернативи да има!
  • Автор:  Webcafe
  • Дата:  
    09.12.2018
  • Сподели:

Румен Радев за пореден път каза това, което вече знаем - че президентите партии не правят, но могат да подкрепят "алтернативи". Или в неговия случай - "всяка инициатива за създаване на демократична алтернатива" (стига да не пречи на руския газ да стига до България, нали…).

Помним последния президент, подкрепен от БСП, който подкрепи една "алтернатива", но тя обаче не доведе до кой знае какво "българско възраждане".

 

https://images.webcafe.bg/2018/12/08/kolajonq0812-1/618x346.jpg

 

В седмицата, в която президентът Радев обясни, че би подкрепил "създаването на демократична алтернатива", Столична община предложи лазенето след спъване като алтернатива на ходенето по "Граф Игнатиев", а в няколко градове в България трябваше да търсим алтернатива на дишането.

 

Дано и Радев го помни, за да не гледаме как след няколко години следващата "алтернатива" чука на вратата на същото това БСП за коалиция. Мерси, ама не, мерси.

Държавният глава може и да пропусна възможността да си направи PR акция в "Шоуто на Слави", както сториха Бойко Борисов, Сотир Цацаров и пр., но вместо това даде интервю за "Панорама" – едно доста по-логично място за обсъждане на политически теми.

В интервюто водещият, който едновременно с това е и журналист (да не повярва човек, че това е възможно) Бойко Василев доказа, че след отговор на госта можеш да зададеш последващ въпрос, който да задълбае в казаното от госта или да има за цел то да стане поне малко по-конкретно. От екипа на "Шоуто на Слави" вече могат спокойно да се затворят пред телевизор, на който да гледат записи на интервюто и да видят, че "можело значи".

И без това с този мръсен въздух в големите градове в страната няма смисъл да се отдават на зимни разходки и екскурзии. От около седмица това, че въздухът диша нас, а не ние него, отново е новина. Но спокойно - мерки ще има! Някога. Така че дишайте спокойно, ама не много дълбоко, че е вредно.

Конкретно за София няма как човек да не заподозре, че има конспирация - мъглата, богата на фини прахови частици, хитро прикрива "перките" - новата арт-придобивка във визията на "Графа". Тя "щади погледа", но не и краката. Така ни напомнят, че е важно да има алтернативи, а лазенето след спъване и контузия е добре позната алтернатива на ходенето, особено за алкохолиците. То и без това всичко около този прословут ремонт напомня на планиране след поне няколко чашки.

Най-сериозно обаче "падна", макар и не буквално, досегашният зам.-кмет Евгени Крусев, който покрай цялата одисея с визуалната премяна на "Графа" в "Гафа" хвърли #оставка.

ГДБОП от своя страна спънаха опита за незаконна продажба на огромен арсенал - автомати, пистолети, боеприпаси - за част от който властите смятат, че е "изтекъл" от завода "Арсенал". Оръжията бяха открити в гараж в София, което показва, че не само в риалити шоутата на Discovery Channel можеш да откриеш какво ли не в гаражи.

А после нямало къде да се паркира… Ами няма да има като си държим пушките  там, където трябва да си държим колите.

И докато това разследване тече, друго се размина. Правителството се сети, че прокуратурата му е пратила препоръки за предоговаряне на концесията на Банско едва след като Сотир Цацаров го каза в национален ефир. Сега екомонистърът Нено Димов най-накрая ще започне преговори за промяна на концесията, така че тя най-накрая да вземе да влезе в границите на закона. Дано поне това стане по-бързо от взимането на мерки за мръсния въздух, че там резултатът го знаем (и дишаме).

И като стана дума за резултати: част от оградата на границата с Турция - този телен връх на инженерната мисъл - взе, че падна, съборена от водата в дере и насъбрали се боклуци. Меркел може лека-полека да се оттегля, но в България продължаваме традицията на нейното гостоприемство към искащите да се преселят в Европа.

Ремонтът на оградата ще отнеме седмица, а през това време граничари и кандидат-мигранти ще могат весело да играят на популярната вече игра с тичане "Дай лична карта! ...И почвам да бегам, бате".

Топлина и гостоприемство струят и от съда. С оглед на падащите температури и с известно закъснение (на всеки се случва) беше решено, че бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова ще продължат да стоят на топло в своя противно изглеждащ арест.

Компания ще им правят и фамилия Баневи, които също с известно закъснение се върнаха от Ница, за да се изправят пред правосъдието и да им бъде предложена арестантска килия, обзаведена в скромните традиции на българските затвори.

Чакаме някой да пусне снимки и от техните арестантски апартаменти, за да ни каже отново Цецка Цачева, че ремонт на пълна къща не се прави.

Но съдебната черешка на тортата тази седмица вероятно е тълкувателното решение на Върховния касационен съд (ВКС), според което при прекратяване на наказателно производство срещу дадено лице няма как да продължат делата за отнемане на незаконно придобитото от него имущество.

По този случай доброто старо "Ние ги хващаме, те ги пускат" скоро ще се промени на "ние им го взимаме, те им го връщат".

Но както стана ясно в началото - алтернативи да има.

Прочетена 363 пъти

Станете почитател на Класа