Шансовете Китай да построи АЕЦ в България

На този въпрос ще ни помогне да си отговорим актуална инфографика, направена и публикувана от руската информационна агенция РИАНОВОСТИ, на която се виждат размерите на инвестициите на Китай в страните от ЕС, от 2000-та до 2016-та години, включително,

 

 

 

 

Става ли по-ясно, на къде ги влече китайците да си инвестират парите, в милиони евро, за целия 16 годишен период, а НЕ на година? И сега си представете, че в 2018-та г. китайците изведнъж решават да променят рязко посоката на интересите си и да изсипят в тъмната Балканска държава над 10 000 милиона евро (над 10 милиарда евро)? А ако е истина слухът, пуснат вчера от доносника на ДС агент Хабов (Иван Хиновски), в една “българска национална телевизия”, че китайците искали да построят у нас не 2, а 4 блока това ще ни изстреля на ВТОРО място по привлекателност за парите им в ЕС?

 

И нека утопията, че китайска компания някога ще построи АЕЦ у нас, започне СЕГА!

 

ЖОКЕР! Въпреки лъжите на същия доносник Хабов, чи китайската инвестиция у нас ще бъде частна, въпросната компания CNNC е 100% държавна собственост на правителството на КНР.

 

Станете почитател на Класа