Още две “аферки” към голямата ЧЕЗ

Още две “аферки” към голямата ЧЕЗ
  • Автор:  classa.bg**
  • Дата:  
    07.03.2018
  • Сподели:

Между 120 и 150 млн. ще е цената за бизнеса – разбирай за клиентите му, чрез гласуваните от парламента промени в Закона за митниците. 

 

По любимия им начин – в Преходните и Заключителни разпоредби депутатите узакониха изискването на нов софтуер и нов хардуер на касовите апарати. И първото ще се плаща, и второто, ако апаратът е под 2 години.

 


Основната тежест ще понесе дребният бизнес. И естествено, ще има регистри на разрешените апарати и софтуер – от “правилните” фирми.

 

Едрият бизнес ще продължи да си работи с данъчното посредством софтуер на интегрирани компютърни системи и възможностите им да се “пипнат” тук и там направените реални обороти.


С една уговорка – обаче само с онзи софтуер, който на базата на заявките от големите компании бъде регистриран от държавата. Така че и едрите акули ще трябва да се бръкнат с комисион, за да си продължат далаверата.

 

Разбира се, всичките многомилионни разходи ще се калкулират в цените и съответно ще ги платим всички.

 

Напомням, че по същия начин – за да не привлича вниманието с преходни и заключителни разпоредби на друг закон преди дни беше разрешено тоталното застрояване на каквото и да е педя земя. Това стана чрез Закона за посевния материал, като парламентът отхвърли ветото на президента.

Григор Лилов

Прочетена 711 пъти

Станете почитател на Класа