Бареков отново обслужи Борисов

Снимката, която бившият шеф на ТВ7 и самопровъзгласил се за кандидат-премиер Николай Бареков размаха в ефира на бТВ в неделя, твърдейки, на нея заедно са заснети Бойко Борисов, Иво Карамански, Кирил Кирилов-Японеца и един от босовете на СИК – Стоил Славов, се оказа манипулация.

Всъщност човекът, приличащ на пръв поглед на Борисов в младежките му години е 39-годишният Иван Кочев – бивш щангист и охранител на Карамански. Това обяви пред бТВ в понеделник бащата на “двойника” на Борисов – Стоимен.

Междувременно се публикува кратка статия, в която информира, че въпросният кадър е взет от архива на седмичника и в него не само не присъства Борисов, а ги няма и Японеца и покойният Славов. Самият лидер на ГЕРБ категорично отрече някога да е виждал Иво Карамнски на живо.

Снимката е направена през 1996 година в Съдебната палата, когато срещу Карамански се водеше дело за въоръжен грабеж на казино “Бедни- богати”. Той е обграден от охранители, които нямат нищо общо със споменатите лица.

Предислов към послеслова като противоотрова срещу невежествено подозиране: декларирам нещо като продуктово позициониране с надежда да не прозвучи като предозиране заради факта, че става дума за авторекламиране.

Написал съм книгата „Премиер на РъБъ” , посветена на Бойко Борисов, но с обратен знак на дългогодишното хвалебствие и слугуване, характерно за неговия телевизионен говорител по същото време Николай Бареков. Ето защо мога да си позволя сега реплика, която няма как да ми се пришие като защита на Борисов от същия Бареков, нает този път да громи някогашния си кумир.

Разкрачен между желанието да погребе спомена за журналистическия си слугинаж и надеждата да се прероди в чист и нов политик от чисто нов тип, Бареков се подхлъзна с поредна претенция за разгромяващ компромат, като размаха снимка на убития мафиот Иво Карамански в компанията на персона, която (му) приличала на Бойко Борисов.

Няма да изброявам опроверженията, които по безспорен начин доказват, че няма никакъв Борисов на тази снимка.

Това е толкова голяма услуга за самия Борисов, колкото Бареков, при цялото си старание, никога не му е оказвал досега. Направо изглежда като двойна игра- избелване образа на врага чрез очерняне, което му дава шанс да обобщи, че всичко изречено срещу него в рамките на агресивната кампания „без цензура” е също толкова голяма лъжа.

Не мога да се поставя на мястото на кукловодите, но бих резнал конците на своя Буратино с големия лъжлив нос.

Бареков, ако правилно сме разбрали от неговия водевил, е нает да очерня врага, а не да му съдейства в твърденията, че го охулват несправедливо. Но постига обратния ефект.

Известно е правилото, че никой не сменя колелата на каруцата в движение и в този смисъл не очаквам корпоративният наемник да бъде разпрегнат от луксозния файтон, с който обещава да събере в него към милион гневни на статуквото пролетарии ( извън контингента на ДПС, на който му е строго забранено да посяга дори с намек, камоли с „разкрития” за големия бос от сараите)..

Дерайлирането на каруцата му обаче е толкова очевидно, че само национално безотговорен капитал би го държал на служба след подобен гаф, който показва и на незрящите що за кочияш е назначен да пришпорва троянския кон на Русия към изборите за Европейския парламент.

На ход по другата писта е изпитаният състезател в дисциплина популистко препускане Волен, в което руските комарджии по правило залагат на повече от един кон – дий Волен, дий!

P.S. Мастити главни редактори на български медии в разцвета на популярността бяха принудени да подадат оставка след като бяха употребени по подобен начин, както в случая с „книжката на Софиянски”, набеден предизборно за бивш член на БКП. Водеща на централните новини на БНТ беше уволнена заради решението на своя глава(?) да покаже детайлно зверското обезглавяване на човек. И т.н….

Бареков обаче вилнее безнаказано в публичното пространство и прави всичко възможно да разшири територията на своите провокации в медии , извън корпоративната, която го е наела. На някои медии им личи, че са откровено напазарувани за тази цел, но други просто се „подхлъзват” от факта, че Бареков им поднася „новини”С което се принизяват до неговото ниво и му играят по дудука.

Толкова поврътлив пропагандатор може и да е ценен за началниците си, които сами ще преценят кога да го уволнят, но за заразените медии, които искат да бъдат смятани за независими, няма извинение за съучастничеството в голямата измама „България без цензура”.

Ако българските медии продължават да легитимират корпоративния „месия”, за мислещите хора не остава друг избор, какво друго да си помислят, освен, че пазаруването на парче на медии и водещи продължава с пълна сила като пандемия в нашата болна от продажност България.

Станете почитател на Класа