Лидерите на ДСБ пренебрегват очевидното

Още 17 председатели и членове на районни ръководства от софийската организация на „Демократи за силна България“ (ДСБ) напуснаха колективно партията. Преди месец това направиха други четирима, сред които и неуспелият кандидат-кмет на София Прошко Прошков. Общото между всички тях е, че отправят тежки упреци към лидера на ДСБ Иван Костов. Те го обвиняват, че е превърнал в инструмент за лично оцеляване каузата, на която са отдали времето, енергията и мечтите си, а ръководството на софийската организация – че я е довело до катастрофално състояние.
Последното видимо е вярно, след като в някога синя София ДСБ има едва 200 членове и само за месец партията загуби общо 21 от тях – при това все председатели и членове на районни ръководства.
Личи също така, че новоизбраният шеф на столичната структура на ДСБ Иван Иванов предпочита да неглижира действителността. Неговият коментар за масовото напускане бе: “Корабът на ДСБ не потъва, а плува напред, и то с пълна скорост, ДСБ остава стабилна партия.“
Тази теза условно може да се приеме за вярна само ако е възможно „корабът“ на ДСБ да плува напред и без екипаж. В случая бегълците от ДСБ вероятно ще намерят пристан във формацията на Меглена Кунева, за която социолозите прогнозират сигурно присъствие в следващия парламент.
И вместо Иван Костов и най-близките му хора да неглижират проблемите на партията си, по-добре е да се опитат да ги решат разумно - без нападки и обиди. Факт е, че България има нужда и от здрави партии с традиции.

Станете почитател на Класа