Една Софи Маринова пролет не прави

Фолкдивата Софи Маринова ще ни представи на поредната „Евровизия“ в Баку. Зрителите подкрепиха с есемеси гласовитата певица от ромски произход, която демонстрира хъс, глас и желание за победа. Което е похвално! Едва ли има съмнение, че в надпреварата за „Евровизия“ Софи Маринова бе най-добрата. В продължение на няколко години тя се бори достойно, за да бъде допусната до европейското състезание, но все оставаше на втори, че и на трети план. Този път успя! Пожелаваме й успех, защото го заслужава!
За жалост поредната надпревара за БГ изпълнител, който да ни представи на „Евровизия“, отново бе безумно скучна, увериха се зрителите на БНТ, които напразно се надяваха да видят нещо като шоу. Неслушаеми песни, кой знае защо изпълнявани на английски език! Нима родните музиканти не разбраха, че на „Евровизия“ се цени националното, различното, типичното за страната, а не сивото подражателство на чужди стилове и идоли?! Млади певци с, меко казано, съмнителни певчески качества, напъващи се да покажат глас и визия. Не е ли крайно време да разберем, че за „Евровизия“ се иска атрактивност от всякакъв вид?!
Къде сте, мастити композитори и поети?! Къде сте, наследници на Тончо Русев и Дамян Дамянов?! Крайно време е да си кажете тежката дума, та да се чуе с добро името ни на „Евровизия“.

Станете почитател на Класа