Националният отбор - каляска без впряг

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Любослав Пенев не повика ветераните Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров за дебюта си начело на първия ни тим на 29 февруари срещу Унгария.
Това на практика означава, че новият треньор ще започне тотално подмладяване на състава, което ни напомня на култовия американски филмов хит „Уморените коне ги убиват, нали?“ Именно по-този начин националната каляска остана без коне, както преди време предрече Димитър Бербатов. Само преди дни обаче нападателят на „Манчестър Юнайтед“ декларира желание за завръщане в „А“ отбора, стига да бъде призован. Селекционерът пък изрази готовност да работи със звездата на родния футбол, но това явно се отлага или пак няма да стане никога.
Сега сме в очакване Любослав Пенев да открие измежду футболистите на „Лудогорец“, „Черноморец“ и „Литекс“ и, разбира се, Валери Божинов нови расови жребци. Имайки предвид афинитета на голяма част от тях към фолк клубовете, манекенките, градусовите питиета и татуировките, е по-вероятно да се окажат уморени куци мулета, дърпащи раздрънкана каруца, каквато представлява в момента националният отбор. Това показва и вчерашната класация, според която българският национален отбор по футбол се срина още по-надолу в месечната ранглиста на ФИФА. А с края на едно изгубено талантливо поколение и началото на едно младо, но по-посредствено, едва ли ни чака нещо добро и за в бъдеще. Алтернативата е да се опровергаят думите на Бербо, че само три коня теглят каляската.

Станете почитател на Класа