Софиянци искат подреден град, а не изтъркано шоу

Истински скандал се разрази вчера между БСП и ГЕРБ по един от най-наболелите проблеми в София – изграждането на завода за преработка на отпадъци. Общинари и депутати от левицата, сред които и самият лидер на партията Сергей Станишев, „откриха“ все още несъществуващия завод, което и предизвика ответна реакция от представители на ГЕРБ.
Проблемите на София са много и управлението на отпадъците е един от тях. Но хората очакват реални предложения за подобряване на ситуацията, а не „циркаджийски“ номера. Вярно е, че предизборните политически скандали са шоу за публиката, само че столичани това шоу вече са го гледали и ако преди са го намирали за интересно, вече го наблюдават с насмешка и дори с досада.
Софиянци всъщност се интересуват от съвсем практични неща и очакват решения на проблемите си за наглед съвсем простички неща. Младите майки не искат да записват детето си за детска градина още докато са бременни с него в 8-ия месец, та дано хлапето се дореди, докато стане на 3 годинки. Шофьорите не искат да паркират на километър и половина от вкъщи, защото иначе няма къде, а разхождащите се в парка искат някой да се сети да напръска против паразити. Софиянци искат реални резултати, а не шоу. Партиите обаче няма да удовлетворят нито едно от исканията на хората, ако ги използват само като мотив да „блеснат“ с политическото си остроумие. Не става само с изтърканите номера от прехода, иска се и работа, и ако някой не го е разбрал, няма място в управлението на общината.

Станете почитател на Класа