eBay разкрива кои са най-купуваните от българите артикули за ученици, работещи и семейства

eBay разкрива кои са най-купуваните  от българите артикули за ученици, работещи и семейства
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    21.08.2020
  • Сподели:

С наближаването на новата учебна година, eBay разкрива кои са най-предпочитаните от българите офис консумативи и училищни пособия сред безкрайното разнообразие от продукти и цени, които се предлагат на платформата. По време на пандемията значително са се увеличили продажбите на артикули, свързани с обучението и работата вкъщи, за което са допринесли и удобствата, които eBay предлага при пазаруване. Статистиката показва, че адаптирайки се към новата реалност, потребителите на практика създават офиси и класни стаи в домашни условия с всичко - от модерните технологи дочиновете и столовете.

 

01aaa

 

 

Според данните на платформата от началото на тази година към момента най-купуваните артикули от България са мобилни телефони и смартфони и слушалки, последвани от лаптопи и нетбуци, както иUSB флашки, таблети и четци за електронни книги. В последната категория българите изглежда предпочитат таблетите с Android.

 

02aaa

 

За периода август - ноември миналата година продажбите на мобилни и смартфони са се увеличили с 25% в сравнение с предходните четири месеца през 2019 г. (от април до юли), като Apple iPhone е начело на класацията.

 

03aaa

 

 

 

 

Тази година продажбите налаптопи и нетбуци в България отбелязват ръстот +7% за февруари в сравнение със същия месец на предходната година, а водещите в категорията марки са Dell, Lenovo и HP. Само за месец август 2019 г. увеличението в категорията е +25% спрямо същия месец на предходната година. Лаптопите и нетбуците са сред най-предпочитаните артикули купувани от eBay от българите отчитайки постоянен растеж на продажбите през последните четири години.

 

04aaa

 

 

Категорията USB запаметяващи устройства отбелязва+12% увеличение през октомври 2019 г. в сравнение със същия месецна предходната година. Освен това, от септември до ноември 2019 г. има увеличение с +16%прислушалките, докато таблетите и четците за електронни книги са отбелязали ръст от +8% през тези месеци в сравнение със същия период на предходната година. Тази тенденция на стабилно увеличаване на покупките може да се обясни с подготовката за новата учебна година както в училище, така и в университета.

 

05qaaa

 

 

Говорейки за обучение, не можем да пропуснем и категорията Раници и чанти с огромното ѝ разнообразие от артикули и цени на платформата. Българските родители подготвят не само учениците с удобни чанти, но и малчуганите, които все още са в детската градина, с най-различни раници с любими герои от “Замръзналото кралство”, Мики Маус и Хари Потър.

 

06aaa

 

2020 година несъмнено е най-необичайната в живота на днешните ученици и студенти. Предизвикателствотода се адаптират към новата учебна среда ида придобиватнови знания и умения дори извън класната стая им създава по-малко затруднения, благодарение на широката гама от продукти и удобството за пазаруване на глобалната платформа eBay.

 

За eBay

 

 

eBay Inc. (NASDAQ: EBAY) е глобален лидер в онлайн търговията и управлението на платформи като Marketplace и Classifieds. Ние свързваме милиони търговци и купувачи по целия свят, като създаваме възможност за всеки, чрез платформи за онлайн търговия. Основана през 1995 г. в Сан Хосе, Калифорния, eBay е една от водещите в света и най-оживени пазарни платформи, на която всеки може да открие уникални продукти и ценови предложения.

 

За повече информация за компанията и портфолиото й от глобални търговски марки посетете  www.ebayinc.com.

Станете почитател на Класа